Bukás?

Tisztelt Dr. Nő 6 hetes a kislányom. Egy hete esténként szoptatás után kb. 1 órával nagyon sok visszajön neki. Háton fekszik. Es csak ugy kijön. Nincs öklendezés. Utana nem sír. (Pedig amugy eleg siros baba) Kb. Fél deci- deci. De tegnap este még több. Csak este! Es utana meg ehes lesz. 3610grammal született most 5190 gramm, szóval a súlya gyarapszik. Csak anyatejes. Mitől lehet? Köszönöm.

Dr. Balogh Andrea válasza bukás témában

Kedves Kérdező!

Valóban lehet bukás, ugyanakkor valószínűleg sokat és mohón eszik a baba. Érdemes egy kicsit ha lehet szoptatás közben meg-megállni levenni a mellről megpróbálni büfiztetni már ha nem sír nagyon. Az ágy végét a feji végénél emeljék meg, az ágy lába alá tegyenek könyveket, sokáig érdemes büfiztetni akár fél óráig is és ne a hátára fektessék hanem az oldalára így kevesebb a valószínűsége annak, hogy a tej a tüdőbe kerül azaz félrenyel a baba. Ha a bukások tovább folytatódnak keressék fel orvosukat aki tejsűrítőt tud javasolni illetve részletesen meg tudják beszélni a teendőket.

Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

Kérdés: 2014. szeptember 04., 17:37 ;Megválaszolva: 2014. szeptember 08., 18:13
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Vitamin hány
Az lenne a kérdésem hogy a 3 hónapos kislányom gyakran ki bukizik és van úgy, hogy a d vitamin beadása után való színű, hogy az is ki jön? Adjak e...
Laktózintolerancia csecsemőkorban
3 hónapos kislányom miatt keresem Önt. A kezdetektől szoptattam, de már akkor is sokat bukott és nagyokat nyögött nem csak székletürítéskor. A...
Gyereknek céklalé
VUR miatti visszatérő húgyuti...
7 hónapos baba-remegés