• Bukás utáni orrváladék színe normális-e?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztekt Doktor úr/nő! 6hetes kislányom születésétől kezdve nagyon bukós. Van, hogy az orrán keresztül is bukik. Emiatt kb 1-2hete tapasztaltam, hogy szörcsögött az orra éjjel, belenéztem, és láttam, hogy van benne valami váladék. Kiszippantottam, fehéres volt. Gondolom a beszáradt anyatej. De most hajnalban is volt hasonló szörcsögés, nyugtalanul is aludt reggel, akkor is kiszívtam az egyik orrából váladékot, ami részben zöldes volt.. egyébként nem folyik az orra. Kéne tennem valamit, vagy várjam ki, amíg elmúlik? Néha köhög egyet, amikor valószínű a torkára fut valami. Általában evés közben vagy közel utána. Sokszor bukik alvás közben is, büfiztetés után is, evés után. Láza nincs. Köszönettel.

        Dr. Balogh Andrea válasza a orrváladék témában

        Kedves Kérdező! A bukás természetes dolog mindaddig amíg a baba szépen fejlődik. Hosszabban tartó büfiztetéssel, az ágy feji végének megemelésével, a szoptatások alatt a szoptatást megszakítva a babát büfiztetve a bukások gyakorisága csökkenthető illetve anyatej sűrítő alkalmazható. A bukásoktól az orrban fehéres váladék lehet, de zöld nem. A zöld váladék egy kis fertőzésre utal, de ha a kicsi jól van, orrcseppen kívül egyéb teendőt nem igényel. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2018. május 21., 15:10; Megválaszolva: 2018. május 25., 18:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Gyógyulás után…
        Amikor beteg a gyermekünk, fontos, hogy a meseolvasás se kerüljön háttérbe.
        Egymillió migrénes
        Volt már valaha olyan mértékű fejfájásod, hogy nem tudtál dolgozni?
        Tiszta orrok, nyugodt napok