• Boldogság téma

    Magyar Kardiológusok Társasága
    Miért jelképezik a piros, rózsaszín vagy éppen pink színben pompázó szívek a szerelmet? Tévedünk, ha azt hisszük, a szívnek bármi köze van az érzelmeinkhez, hacsak nem fizikai mellékhatásként.
    BOE - Takács Regina, Lektorálta Dr. Sára Levente, szülész-nőgyógyász szakorvos
    Az oxitocin olyan anyag, aminek a nevét hétköznapjainkban is gyakran halljuk, de kevés konkrétumot tudunk róla. Rengetegen találkoztak vele, rengetegen hallották a nevét, de nem biztos, hogy minden hatása ennyire széles körben ismert. Nőgyógyászati klinikákon szülés közben, fájások megindítására gyakran használt szer. Mi mindenben van még ezen túl szerepe?
    Moody
    Sok mindennel próbálkoztam már az életemben, amiről azt hittem, hogy boldoggá tesz.
    Well pr
    Holnap, azaz március 20-án van a boldogság világnapja, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hívott életre még 2012 nyarán.
    Well pr
    Március 20. a Boldogság Nemzetközi Napja. - A Boldogság Nemzetközi Napját eredetileg az Egyesült Nemzetek Szervezete vezette be.
    redlemon.hu
    Kapcsolatfüggők és elvágyódók a hazai fiatalok – derül ki egy friss, 30 országban, köztük Magyarországon végzett felmérésből.
    WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin, rehab. Szakorvosjelölt
    A boldogság mindenki életében ugyanazt az állapotot jelenti. A boldogság alappillére a belső harmónia és a lelki béke megteremtése. A boldogságérzés eléréséhez azonban mindenki életében más és más tényező szükséges. A boldogságérzet kialakulásához számos dolog segít hozzá bennünket, a szervezetükben aktiválódó biokémiai folyamatok révén.
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
    Pénz, hatalom, szex, boldogság, avagy kapcsolataink világa – címmel, e témák köré építve rendezi meg XXII. Országos Tudományos Nagygyűlését a Magyar Pszichológiai Társaság június 4.-7. között.
    MTI
    A dohányzás elkerülése, a megfelelő étkezés és a mozgás mellett a megelégedettség is segít a szívroham megelőzésében - közölte csütörtökön az European Heart Journal című szakfolyóirat online kiadása.
    MTI
    Minél erősebben érzi bárki is az emberi kötődést, a hálát, a kíváncsiságot, a barátságot és a lelkesedést, annál inkább elégedett az élettel. A pszichológusok szerint a boldogság egyik legfőbb eszköze a humor.