Boldogság téma

A boldogságról orvosi szemmel

WEBBeteg - Dr. Borsi Lieber Katalin

A boldogság mindenki életében ugyanazt az állapotot jelenti. A boldogság alappillére a belső harmónia és a lelki béke megteremtése. A boldogságérzés eléréséhez azonban mindenki életében más és más tényező szükséges. A boldogságérzet kialakulásához számos dolog segít hozzá bennünket, a szervezetükben aktiválódó biokémiai folyamatok révén.

A szerelemről tudományosan - Mi köze van hozzá a szívünknek?

Magyar Kardiológusok Társasága

Miért jelképezik a piros, rózsaszín vagy éppen pink színben pompázó szívek a szerelmet? Tévedünk, ha azt hisszük, a szívnek bármi köze van az érzelmeinkhez, hacsak nem fizikai mellékhatásként.

Az oxitocin - Miért fontos a szervezet számára?

BOE - Takács Regina, Lektorálta Dr. Sára Levente, szülész-nőgyógyász szakorvos

Az oxitocin olyan anyag, aminek a nevét hétköznapjainkban is gyakran halljuk, de kevés konkrétumot tudunk róla. Rengetegen találkoztak vele, rengetegen hallották a nevét, de nem biztos, hogy minden hatása ennyire széles körben ismert. Nőgyógyászati klinikákon szülés közben, fájások megindítására gyakran használt szer. Mi mindenben van még ezen túl szerepe?

A szerencse lánya

Moody

Sok mindennel próbálkoztam már az életemben, amiről azt hittem, hogy boldoggá tesz... Írás a boldogság kereséséről.

Boldog iskolába járhatnak a jövőben a gyerekek

Red Lemon Media

Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő. Új országos kezdeményezést indított a Jobb Veled a Világ Alapítvány.

67 százalékon áll a magyarok boldogságszintje

Well pr

Holnap, azaz március 20-án van a boldogság világnapja, amelyet az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) hívott életre még 2012 nyarán.

A boldogság hatékony antidepresszáns mellékhatások nélkül

Well PR

Március 20. a Boldogság Nemzetközi Napja. - A Boldogság Nemzetközi Napját eredetileg az Egyesült Nemzetek Szervezete vezette be.

A lélektan forró témái - Pszichológusok országos gyűlése és a közönség

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet

Pénz, hatalom, szex, boldogság, avagy kapcsolataink világa – címmel, e témák köré építve rendezi meg XXII. Országos Tudományos Nagygyűlését a Magyar Pszichológiai Társaság június 4.-7. között.

A boldog emberek ritkábban kapnak szívrohamot

MTI

A dohányzás elkerülése, a megfelelő étkezés és a mozgás mellett a megelégedettség is segít a szívroham megelőzésében - közölte csütörtökön az European Heart Journal című szakfolyóirat online kiadása.

A boldogság és az elégedettség 3 tényező függvénye

MTI

Minél erősebben érzi bárki is az emberi kötődést, a hálát, a kíváncsiságot, a barátságot és a lelkesedést, annál inkább elégedett az élettel. A pszichológusok szerint a boldogság egyik legfőbb eszköze a humor.