Boldogság téma

A boldogságról orvosi szemmel

WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin - 2021-12-26 19:00
Boldogság
A boldogság mindenki életében ugyanazt az állapotot jelenti. A boldogság alappillére a belső harmónia és a lelki béke megteremtése. A boldogságérzés eléréséhez azonban mindenki életében más és más tényező szükséges. A boldogságérzet kialakulásához számos dolog segít hozzá bennünket, a szervezetükben aktiválódó biokémiai folyamatok révén.

Az oxitocin - Miért fontos a szervezet számára?

Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete - Takács Regina - 2018-04-06 14:55
Az oxitocin olyan anyag, aminek a nevét hétköznapjainkban is gyakran halljuk, de kevés konkrétumot tudunk róla. Rengetegen találkoztak vele, rengetegen hallották a nevét, de nem biztos, hogy minden hatása ennyire széles körben ismert. Nőgyógyászati klinikákon szülés közben, fájások megindítására gyakran használt szer. Mi mindenben van még ezen túl szerepe?

A szerencse lánya

Moody - 2017-02-14 18:02
Sok mindennel próbálkoztam már az életemben, amiről azt hittem, hogy boldoggá tesz... Írás a boldogság kereséséről.

Boldog iskolába járhatnak a jövőben a gyerekek

Red Lemon Media - 2016-02-26 16:14
Mai rohanó világunkban sokszor épp a legfontosabbakra, a felnövekvő generációra nem jut elég idő. Új országos kezdeményezést indított a Jobb Veled a Világ Alapítvány.
A dohányzás elkerülése, a megfelelő étkezés és a mozgás mellett a megelégedettség is segít a szívroham megelőzésében - közölte csütörtökön az European Heart Journal című szakfolyóirat online kiadása.
Minél erősebben érzi bárki is az emberi kötődést, a hálát, a kíváncsiságot, a barátságot és a lelkesedést, annál inkább elégedett az élettel. A pszichológusok szerint a boldogság egyik legfőbb eszköze a humor.
A legszegényebb országokban a legszorosabb az összefüggés az emberek érzései és testi egészségük között, még az alapvető szükségletek, mint az élelem vagy a hajlék hiányában is - jelentették be amerikai kutatók.