Betegszabadság téma

A 35 év feletti városi emberek minimum fele dolgozik már legalább tíz éve azonos testhelyzetet igénylő munkában, ami sokuknál mozgásszervi panaszokat okoz, e problémák pedig a munkából való kiesés csaknem ötödéért felelnek - derült ki a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának felméréséből.

Tudnivalók a betegszabadságról és a táppénzről

WEBBeteg - Dr. Madai Nóra, cégcsoportos jogász - 2014-02-28 15:45
Kinek, mikor jár betegszabadság és mikor táppénz? Hogy határozzák meg a táppénz összegét? Cikkünkben választ kaphat a kérdésekre, és további hasznos információkat tudhat meg.
Az egylégterű, nagy alapterületű irodák dolgozói gyakrabban betegek, kevésbé boldogok és hatékonyak, mint a kisebb helyiségekre tagoltakban munkálkodók - olvasható a Work, Enviroment and Health (Munka, környezet és egészség) című skandináv folyóiratban megjelent tanulmányban.

A legfontosabb tudnivalók a táppénzről

Dr. Németh Kinga, jogtanácsos - 2012-10-07 09:41
Az alkalmazottak többsége nem marad otthon egy-egy kisebb betegség miatt, bár hosszabb távon talán éppen ezzel járulhatnak hozzá ahhoz, hogy egy sokkal komolyabb betegség alakulhasson ki. Ha mégsem bírjuk tovább, jó tudni mit jelent a pénztárcánknak a munkából való távolmaradás.

Rendkívüli felmondás a betegszabadság alatt

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2011-04-29 21:41
Ha a cégem a betegszabadságom ideje alatt rendkívüli felmondással él, akkor meddig folyósítják számomra a táppénzt? A felmondás napjáig, vagy amíg keresőképtelen vagyok? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Az új influenza nagy kérdése: Ki marad otthon a gyerekkel?

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2009-12-06 06:33
Egyre több családnak okoz gondot az új típusú influenzával kapcsolatban, hogy melyik dolgozó szülő maradjon a beteg, vagy az óvoda- és iskolabezárások miatt otthonmaradásra kényszerített gyerekkel. Vajon kinek a munkája fontosabb?

A betegszabadság a halál jele?

Független Hírügynökség - 2008-10-03 08:51
Hamarabb halnak meg azok, akik háromévenként legalább egyszer hosszabb betegszabadságra mennek, állapították meg brit orvosok. A kutatók az államigazgatásban dolgozók közül 6500 alkalmazott, 1985 utáni betegszabadságos adatait elemezték.

A táppénzellátás alapszabályai

WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea - 2008-02-01 08:00
A táppénz az egészségbiztosítás rendszerében nyújtott pénzbeli ellátások egyike. A keresőképtelenség első 15 napjára betegszabadság jár, táppénzre ezt követően jogosult a biztosított.