Téma: Bölcsőhalál

Bölcsőhalál: a dohányfüst veszélyezteti a baba életét

WEBBeteg összeállítás - Cs. K., fordító és Bak Marianna, biológus szakfordító - 2024.05.08. 17:30
Azoknál a babáknál, akik a terhesség alatt dohányfüstártalomnak vannak kitéve, sérül a vérnyomás kontrollálásáért felelős rendszer, ami magyarázat lehet arra, miért magasabb náluk a bölcsőhalál kockázata.

Hirtelen csecsemőhalál szindróma

WEBBeteg - Dr. Vas Felícia Emese, csecsemő- és gyermekgyógyász - 2022.04.04. 16:57
Hirtelen csecsemőhalál
Hirtelen csecsemőhalálról (Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)) akkor beszélünk, ha az a megelőzően teljesen jó egészségi állapotban lévő csecsemőt érinti, a halál okát a kórtörténet nem magyarázza és azt patológiai...

Ventilátorral a bölcsőhalál ellen

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos - 2021.07.29. 07:03
Bölcsőhalál
Az úgynevezett hirtelen csecsemőhalál (Sudden Infant Death Syndrome (SIDS)) vagy ahogy a köznyelvben leggyakrabban nevezik: bölcsőhalál, egyike a legrettegettebb csecsemőkori haláloknak.

A bölcsőhalál okai és megelőzése

WEBBeteg - Dr. Balogh Andrea, gyermekgyógyász - 2021.02.25. 14:35
Bölcsőhalál
A bölcsőhalál vagy más néven hirtelen csecsemőhalál szindróma még ma is aggodalmat vált ki sokunkban. Az angol irodalomból vett rövidítéssel sokan csak SIDS-nek (sudden infant death syndrome) nevezik.
Megelőzhető-e, kivédhető-e az a katasztrófa, amelyet a gyermekkori hirtelen szívmegállás jelent? A kérdés régóta foglalkoztatja az orvosokat, mostanában egyre inkább, mivel az utóbbi időben több fiatal sportoló esett...