Anyagcsere téma

Teával a narancsbőr ellen

Több mint TestŐr

A speciális méregtelenítő gyógyteák segítik a máj működését, így a szervezet tisztítását is elősegítik. Ha valaki szeretne egy pár kilótól megszabadulni, az esztelen fogyókúrák helyett inkább méregtelenítsen, hiszen így a felgyorsuló anyagcsere következtében a zsírpárnák is olvadni kezdenek.

Elég folyadékot fogyaszt? Tesztelje!

Dehidratáció

Töltse ki tesztünket és megtudhatja, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyaszt-e, vagy már észlelhetők a kisebb-nagyobb fokú kiszáradás tünetei.

Doppingok - Kivételek és természetes teljesítményfokozók

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt

A dopping elemzett témakör, és gyakran előkerül az egyre szaporodó, sportpályán történő megmagyarázhatatlan halálesetek kapcsán is.

Egészségesen is lehet fogyókúrázni!

Több mint TestŐr

Ha valaki fogyni akar, a legrosszabb, amit tehet, ha koplal. Ilyenkor az anyagcsere lelassul, ami nehezíti a fogyást. De amikor a hosszú koplalás után ismét eszünk, a szervezet elkezd raktározni. Többször együnk keveset, és az is fontos, hogy az étel finom legyen, egészséges, és nem árt, ha szép is.

A kritikus első 1000 nap

Táplálkozási Akadémia

Az élet első 1000 napja, azaz a várandósság (270 nap) és az első két életév (365 nap plusz 365 nap), az emberi élet leggyorsabb növekedési időszaka, aminek során a sejtek, szövetek és szervrendszerek differenciálódása és fejlődése a legintenzívebben zajlik. Ebben az időszakban az emberi szervezetet rendkívüli rugalmasság és fokozott érzékenység jellemzi.

A testtömeg élettani szabályozása

Ujfalussy Dorottya Júlia

A testtömeg szabályozása nagyon bonyolult, egymásra, és saját koncentrációjukra is ható hormonok hatásának összessége. Számos mechanizmus pontos működése még felderítésre vár.

Gyógygombával a táplálkozási zavarok ellen

Több mint TestŐr

A táplálkozási zavar nem csak a kóros elhízást jelenti, hanem az étvágytalanságot, az anorexiát és a bulimiát is.

Az elhízás genetikai hátterét vázolta fel egy nemzetközi kutatócsoport

MTI

Egy nemzetközi tudóscsoport több mint 90 olyan új génterületet tárt fel, amely magyarázatot adhat arra, miért hajlamosabbak egyes emberek az elhízásra.

Biztonságos pajzsmirigy-vizsgálat ultrahanggal

healzz.com

A pajzsmiriggyel kapcsolatos problémák nagyon sokakat érintenek. A változatos tünetek hátterében álló betegségek kivizsgálásának egyik sarokpontja az ultrahangos vizsgálat. A témáról dr. Fenyvesvölgyi Krisztina, az Oxygen Medical ultrahang-specialistája beszélt.

A máj működése és betegségei

WEBBeteg

A máj a szervezet anyagcsereközpontja, méregtelenítésért felelős fő szerv. A beérkező vért tisztítja, közben koleszterint termel az epe előállításához, felelős a véralvadásért, keményítőt tárol, hogy szervezetünk megterhelés esetén a szükséges energiákat biztosítani tudja. A kedvezőtlen körülményeket sokáig jól tűri, végleges károsodása azonban végzetes lehet, akár halált is okozhat.