Betegség, vagy gyors anyagcsere?

Tisztelt Doktor Úr! 22 éves egyetemista vagyok, magasságomhoz képest átlag testsúllyal. Lassan 4 éve rendszeresen sportolok heti 3-4 alkalommal. Utóbbi 3 évbe súlyom stagnál, annak ellenére, hogy jó étvággyal sokat eszek. Napi szinten kb. 4x 5x étkezem. A reggeli zabpehely állandó, fehér lisztből készült ételeket, cukrot és üdítőitalokat egyáltalán nem fogyasztok, de mivel szeretek főzni, más ételeknél nem válogatok. Tejterméket, csak és kizárólag nagyon ritkán, akkor is sajtot vagy kefirt eszek, kis mennyiségbe. Ez az általam diagnosztizált tejintolerancia miatt. (Tejtermék fogyasztása esetén, pattanások jelentkeztek.) Alkoholt alkalmanként, maximum 2 pohárral fogyasztok. Gyümölcsöt és zöldséget rendszeresen eszek. A problémám az, hogy már idejét sem tudom mikor volt normál székletem. (Ritka esetekben szilárd, általában akkor ha kimarad a reggeli zabpehely. A széklet pépes, néha nyálkásnak tűnő, átlagba napi 1 vagy 2 székelés, ritka esetekben 3. Szaga bűzös. Hasi fájdalom nincs, de a túlzott gázképződés rendszeres. Néha bal oldalt bél kutymorgás hallatszik. Forduljak orvoshoz rögvest, vagy ez az edzés okozta gyors anyagcsere és a rostban gazdag étkezés következménye? Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Plósz János válasza lágy széklet témában

Igen, úgy tűnik, hogy a jelentős rostbevitel jár a lágyabb állagú széklet megjelenésével, de sem ez, sem a napi 1-2 (de még a 3) székürítés sem kóros. Érdemes azonban megpróbálni tartósabban (pár hétig) pre- és probiotikumot használni a bélflóra javítására.

Kérdés: 2015. augusztus 10., 20:06; Megválaszolva: 2015. augusztus 10., 20:20
Kérdések és válaszok: Egyéb
visszatérő hasmenés
lehet daganat gyanú
Tisztelt Doktor úr A kérdésem a következő, kaptam kétfajta antibiotikumot , és ebből hasmenés lett utána pépes széklet napi 3-4 ez tart kb 60...
Milyen vizsgálatra jelentkezzem még
Tisztelt Doktor úr . A kérdésem a következő , a fogorvosom adott két adag , két fajta antibiotikumot , és ettől hasmenésem lett , Ez tart 40 napja...
Széklet álaga
Tisztelt Dr. Úr Pár hónapja megváltozott a székletem álaga. Lágy és darabos úgymond olyan krémes hatású. Napi rendszereséggel megyek wc-re. A...
Hipertónia, Magas koleszterin...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! A gyógyulási esélyekkel és félelmeimmel kapcsolatosan szeretném feltenni kérdésemet, amely arra irányulna, hogy 28...