Amnézia téma

Az emlékezetvesztés (amnézia) tünetei és okai

WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus

Az amnézia emlékezetkiesést jelent, amikor a beteg elméje ép, nincsenek memóriazavarai, ugyanakkor valamilyen oknál fogva képtelen a közeli vagy távoli tapasztalatait felidézni. Mi okozhat emlékezetkiesést, és mit lehet tenni?

A patológiás részegség

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

A részeg állapot társadalmi megítélése egységesen elutasító, ám néha nem is gondolnánk, hogy az ittasan dühöngő, vagy még nagyobb mértékben alkoholos befolyásoltság alatt álló személy esetleg önhibáján kívül, akár egy korty miatt került súlyos állapotba.

Általános érzéstelenítés

WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos

Az általános érzéstelenítés a tudati működés kontrollált csökkentése, amelyet a fájdalomérzékelés hiánya és a vázizmok testszerte elernyedt állapota kísér.

A tragédia lelki tényezői és következményei

WEBBeteg - Czibere Anikó, újságíró

A szombaton történt, három halálos áldozatot követelő West Balkán-tragédia kapcsán megkérdezett pszichiáter véleménye szerint az ösztön azt diktálja: először magunkat kell megmentenünk.

Házasság

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm gyors válaszát, lehet nem jól tettem fel a kérdést.Családunkban van ez a probléma.. A menyem 13 éve szült, mikor kitolták a szülőszobáról már állítólag nem ismerte meg a fiamat. Azóta is mindenkit ismer és beszélget, de

Házasság?

Orvos valaszol - Dr. Varga Tamás

Tisztelt Doktornő/úr: lehetséges-e olyan amnézia vagy zavar ami 13 éve tart szülés után és ami csak a férjre korlátozódik.Vizsgálatok semmit nem mutattak ki annak idején semmilyen szempontból.Ha lehet ilyen az lehetséges-e hogy hirtelen ez változik?