Alkohol hatásai - amnézia

Tisztelt Szakértő! Kérdésem érdeklődő jellegű, egyik ismerősöm ha sokat iszik, másnap állítása szerint nem emlékszik sokmindenre, vagy akár az egész estére sem. Én kissé kétkedve hallgattam ezt, gondolván, hogy inkább letagadja az emlékeit, mintsem valódi "amnéziája" lett. Én ha sokat iszom, annyira sokat, hogy "árokparty" lesz a vége, és "négylábra" ereszkedem, még akkor is emlékszek szinte minden eseményre. Másnap a főbb eseménysorozat megvan, de később a részletek is az eszembejutnak. Bár mostanság volt, hogy némi részlet kimaradt, de a főbb események így is megvannak. Kérdés, hogy lehetséges-e, hogy ismerősöm tényleg hajlamos mindent elfelejteni? (amúgy jó agya van, nem alkoholista, és értelmes is.) Kapcsolódó kérdés: Kb egy üveg bor (0.7l 11% alk) és 1-2 sör hatására úgyérzem, hogy "részeg" vagyok, ha ezt olyan 1-2 órán belül fogyasztom el. A mozgáskoordinációm "hibátlan", csak tudatilag vagyok elengedett. Ha erre ráiszok egy kicsit gyorsan (1-2 sör) akkor kezdek komolyabban szédülni, a mozgáskoordinációm is pocsék lesz, és ennek mindig hányás a vége, tehát ide nem szabad eljutnom. (Mert az estének is annyi) Kérdésem, ha az előbb nevezett biztonságos mennyiséget iszom, az mennyire számít károsnak a szervezetemre? Néha hetente többször is előfordul ez, mert a felsőfokú oktatás árnyoldalaképpen belerángatnak néhány buliba, és ha nem iszok ennyit, akkor gátlásos, visszahúzódó vagyok, és rossz hangulatban telik a buli.(Fele ennyi piával is sokkal gátlásoabb vagyok, így nem tudom megállni, hogy ne igyak tovább.) Másrészt aggaszt a jövőbeli egészségem is. (Nyáron csak a heti egy, a hétvégi ivászat van, ez mennyire rontja az életminőségem a jövőre nézve? )

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza a alkohol témában

Kedves Levélíró! A rendszeres alkoholfogyasztás mindenképpen káros testileg és pszichésen is. A teljes emlékezetkiesés lehetséges, ha az illető eszméletlen állapotba kerül, droggal, gyógyszerrel keveri az alkoholt, vagy ha ún. patológiás részegségben szenved (bár ilyenkor énidegen, agresszív cselekedeteket is végrehajthat, ebben az esetben pszichiátriai vizsgálat indokolt).

Kérdés: 2010. augusztus 20., 16:37; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 18:42
Kérdések és válaszok: Pszichés betegségek
Mi okozhatja?
Idegrendszer erősítés
Brintellix mellékhatás
Mi történt velem?
ALVÁS zavar, inszomnia FOLYTATÁS