Akrilamid téma

Műanyag van a krumpliban?

WEBBeteg, laboratorium.hu

2017. december 11-én lépett hatályba, és pár hónap múlva már kötelező is alkalmazni az EU Bizottságnak azt a rendeletét, amely az élelmiszerek akrilamid-tartalmának csökkentésével kapcsolatos kockázatcsökkentő intézkedéseket ír elő az érintett vállalkozások számára - számolt be a laboratorium.hu.

Akrilamid, fuzárium, melamin - szigorúbb szabályok?

MTI

Új, a korábbiaknál szigorúbb nemzetközi élelmiszerellenőrzési szabályokat, kötelező vizsgálati módszereket fogadott el az Egészségügyi Világszervezet (WHO) illetékes szakbizottsága.

Új rákkeltő anyagot találtak a sült krumpliban

WEBBeteg

A chips és a sült krumpli, az akrilamidon kívül más rákkeltő kémiai anyagot tartalmaz: müncheni kutatók, egy még veszélyesebb vegyületet mutattak ki, a glicidamidot.

Az olajban sült ételek növelik a rák kockázatát

WEBBeteg - Cs. K. fordító

"Miénk az első olyan kutatás, mely egyértelműen bizonyítja az összefüggést az akrilamid- bevitel és a veserák között"- mondja Janneke Hogervorst, a holland Maastricht Egyetem kutatója.