Ajakhasadék téma

Ajak- és szájpadhasadék (nyúlajak és farkastorok)

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos

Az ajak-, illetve szájpadhasadék (népiesen nyúlajak és farkastorok) hazánkban is az igen gyakori fejlődési rendellenességek közé tartozik. Nagyjából minden 5-600 újszülöttből egyet érint ezen elváltozások valamelyike.

Hogyan öröklődik az ajakhasadék? - Az orvos válaszol

WEBBeteg

A férjem testvérének ajakhasadékos kisbabája született. Arra lennék kíváncsi, hogy nálunk fennáll-e ilyen veszély? Mennyi az esélye, hogy öröklődik a szájpadhasadék? Már van egy közös egészséges gyermekünk. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Speciális gyermeknap a klinikán

Debreceni Egyetem

Az ajak- és szájpadhasadékkal született gyermekeket foglalkozásokkal, szüleiket pedig szakmai előadással várják szombaton a Gyermekklinkán.

"Mi okozhatja az ajakhasadékot?" - Az orvos válaszol

WEBBeteg

"Az ajakhasadék kizárólag rendellenesség lehet, vagy orvosi műhiba is okozhatja?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

ÖRÖKÖLHETI E A BABÁM

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Kedves doktor ur, no! Szeretnénk kisbabát, de édesapám után örököltem az ajakhasadékot, farkastorkot, ö szülei nem voltak ilynek, érdeklödnék a babám örökölné? segitségét köszönöm.

ajak- és szájpadhasadék

Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós

Tisztelt cim Ajak-és szájpadhasadék-kal születtem. Szeretném magam ujból megmütetrni mind a kettö mütétre, de ennek anyagi vonzata van. A kérdésem annyi lenne, hogy ezt a mütétet állami támogatott kórházban elvégzik-e ebben a korban (31)? Az ajakmüt

Ajak és szájpadhasadék

Orvos valaszol - Dr. Pétervári László

Tisztlet Doktor Őr/ Doktor Nő Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy én egy egyoldali ajak és szájpadhasadékkal születtem Édesapámtól örököltem neki is egyoldali ajak hasadéka van.. Édesapám családjában több ilyen hasadékos gyerek is született.

Genetikai kockázat szájpadhasadékra

Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna

Tisztelt Doktornő! A véleményére lennék kíváncsi. Férjem hugának néhány hete a 30.heti UH-on megállapították, hogy kisbabájuknak (fiú) kétoldali ajakhasadék és szájpadhasadék rendellenessége van. Férjem huga rendkívül egészségesen él-élt, nem iszi

Ajakhasadék

Orvos valaszol - Dr. Bessenyei Mónika

Mivel más az ha  a hasadék orvosi műhiba? Ugyanis a kislányomnak ijen hasadéka van, de eggyáltalán nem olyan mint a többi hasadékos gyermeké.Terhességem alatt AUGMENTIN DUOT szedtem 2 alkalommal 650-set és a vége fele  pedig 1000-set.Szege