• Ajakhasadék téma

    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    Az ajak-, illetve szájpadhasadék (népiesen nyúlajak és farkastorok) hazánkban is az igen gyakori fejlődési rendellenességek közé tartozik. Nagyjából minden 5-600 újszülöttből egyet érint ezen elváltozások valamelyike.
    WEBBeteg
    A férjem testvérének ajakhasadékos kisbabája született. Arra lennék kíváncsi, hogy nálunk fennáll-e ilyen veszély? Mennyi az esélye, hogy öröklődik a szájpadhasadék? Már van egy közös egészséges gyermekünk. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Debreceni Egyetem
    Az ajak- és szájpadhasadékkal született gyermekeket foglalkozásokkal, szüleiket pedig szakmai előadással várják szombaton a Gyermekklinkán.
    WEBBeteg
    "Az ajakhasadék kizárólag rendellenesség lehet, vagy orvosi műhiba is okozhatja?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Kedves doktor ur, no! Szeretnénk kisbabát, de édesapám után örököltem az ajakhasadékot, farkastorkot, ö szülei nem voltak ilynek, érdeklödnék a babám örökölné? segitségét köszönöm.
    Orvos valaszol - Dr. Boros Miklós
    Tisztelt cim Ajak-és szájpadhasadék-kal születtem. Szeretném magam ujból megmütetrni mind a kettö mütétre, de ennek anyagi vonzata van. A kérdésem annyi lenne, hogy ezt a mütétet állami támogatott kórházban elvégzik-e ebben a...
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Tisztlet Doktor Őr/ Doktor Nő Azzal a problémával fordulnék önhöz, hogy én egy egyoldali ajak és szájpadhasadékkal születtem Édesapámtól örököltem neki is egyoldali ajak hasadéka van.. Édesapám családjában több ilyen...
    Orvos valaszol - Dr. Molnár Anna
    Tisztelt Doktornő! A véleményére lennék kíváncsi. Férjem hugának néhány hete a 30.heti UH-on megállapították, hogy kisbabájuknak (fiú) kétoldali ajakhasadék és szájpadhasadék rendellenessége van. Férjem huga rendkívül...