A-vitamin téma

A-vitamin és terhesség - A hiánya és a túladagolása is veszélyes!

WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember - 2022.07.07. 21:33
Terhesség
A kismamáknak kiemelten fontos odafigyelniük, milyen vitaminokat és ásványi anyagokat juttatnak be a szervezetükbe, hiszen a baba fejlődése és növekedése során a várandós anya testéből jut hozzá a számára nélkülözhetetlen tápanyagokhoz. Az A-vitamin egy olyan kulcsfontosságú vitamin, amelynek mind a hiánya, mind a túlzott bevitele magzatkárosító hatású lehet.

Az A-vitamin: előnyök és hátrányok

WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész - 2020.12.17. 18:35
Az A-vitamin - hétköznapi nevén retinol - a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, és az egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A szem ideghártyájában a fény érzékeléséért felelős rodopszin vagy látóbíbor képződéséhez szükséges.

Az A-vitamin csökkenti a laphámsejtes bőrrák kialakulásának veszélyét is

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2020.07.24. 11:33
Csodaszer lenne az A-vitamin, már ami a bőrrák megelőzését illeti? Ez ügyben óvatosnak kell lennünk, már csak azért is, mert a bőrráknak különböző típusai vannak. Amitől mindenki retteg, az a melanoma, a bőr pigmentsejtjeiből kialakuló rosszindulatú daganat.

Egyre gyakoribb a túlzott vitaminfogyasztás

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos - 2018.07.01. 18:17
A fejlett országok lakosainak csaknem fele fogyaszt valamilyen mesterséges vitaminkészítményt. A túlzott vitaminbevitel azonban ugyanolyan káros lehet, mint a vitaminhiány.

A-vitamin teszt

2014.11.07. 00:00
Az A-vitamin nélkülözhetetlen szemünk, bőrünk és csontjaink egészséges fejlődéséhez, működéséhez. Tudja meg tesztünkből, hogy fennállhat-e...
Szuperbanán, azaz genetikailag módosított, alfa- és béta karotinnal gazdagított gyümölcs javíthat az afrikai népesség egészségén azáltal, hogy emeli a szervezet A-vitamin szintjét - jelentették be hétfőn ausztrál kutatók.

A-vitaminnal a melanoma ellen?

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014.03.01. 09:41
A-vitamin szedésével a legveszélyesebb rosszindulatú bőrdaganat, a melanoma kialakulásának veszélye csökkenthető – állítja egy kutatás. A pontos összefüggés azonban egyelőre nem tisztázott, a szakértők pedig óva intenek a vitamin túlzásba vitt fogyasztásától, mivel az súlyos szövődményeket is okozhat.

Béta karotin - Sok betegség megelőzhető vele

Oxygen Medical - 2012.04.02. 07:41
A béta-karotin az A-vitamin legfontosabb forrása, és szinte minden sárga és piros növényben megtalálható. Télen legkönnyebben a sárgarépával, a sütőtökkel, kelkáposztával vagy éppen tojássárgájával tudjuk bevinni a szervezetbe és ezzel számos betegséget megelőzhetünk.

Az A-vitamin napi maximum bevitele várandósság alatt

Orvos valaszol - † Dr. Szalóczy Péter - 2014.03.04. 12:03
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kérem legyen segítségemre! 19 hetes kismama vagyok. A Gravida terhesvitamint szedem, mivel ezt találtuk a férjemmel a legösszetettebbnek. Szerencsére a rosszullétek eddig elkerültek és igyekszem változatos étrendet folytatni,

A-vitamin és isotrexin gél

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő - 2010.02.03. 10:04
T. doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy isotrexin gél és a bioextra A vitamin 25000 NE kapszula használható e egy időben, egyszerre. Tudom, hogy az egyik belsőleges a másik külsőleges, de szeretném tudni, hogy van e hatása a 2nek egymásra.

Coldastop orrolaj terhesen

Orvos valaszol - Dr. Szántó Antónia - 2009.12.07. 09:57
26 éves Sjögren szindrómás nő vagyok, évek óta küzdök tartós orrszárazsággal. A Coldastop orrolajat használom évek óta ez nagyon sokat segít, szinte tünetmentes vagyok tőle. Eddig valahányszot szüneteltettem a kezelést, vagy más szerre tértem át,