Coldastop orrolaj terhesen

26 éves Sjögren szindrómás nő vagyok, évek óta küzdök tartós orrszárazsággal. A Coldastop orrolajat használom évek óta ez nagyon sokat segít, szinte tünetmentes vagyok tőle. Eddig valahányszot szüneteltettem a kezelést, vagy más szerre tértem át, befertőződött az orrom (staphylococcus aureus) . Most 6 hetes terhes vagyok. A Coldastop betegtájékoztatójára rá van írva, hogy terhesség alatt is használható, de én mégis aggódom az A-vitamin tartalma miatt, főleg, hogy évek óta használom (napi 1-2 alkalommal 1-1 csepp) . Az orrolaj ml-enként 15000 NE retinol-palmitátot és 20 mg E-vitamin-acetátot tartalmaz. Árthat a babának a rendszeres használat? Amióta babát várok, próbálom felváltva használni paraffinolajjal - lehet, hogy át kellene inkább térnem arra? Válaszát köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza A-vitamin témában

Kedves Hölgyem!

Az orron át alkalmazott A vitamin azért nem olyan, mintha megenné, ne izguljon. Mivel a tájékoztatóra is, és az orvosoknak szóló gyógyszerleírban is egyértelműen le van írva ez, bátran használja. A lényeg, hogy a megengedett mennyiséget ne lépje túl, éppen a magas A vitamin tartalom miatt, ez a napi 3x 2-3 orrjáratonként. Így nem okoz gondot a terhesség során.

 

Kérdés: 2009. december 07., 09:57; Megválaszolva: 2009. december 07., 09:57
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti gyógyszerszedés
Lehet a baba beteg?
Toxoplazmózis
Eseményutáni tabletta
Duphaston abbahagyása