Értágulat téma

A rosacea - Bőrpír, értágulat, borvirágos orr

WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos

Rosacea

A rosacea igen gyakori, főleg az arc középső területén értágulattal, gyulladással jelentkező bőrpanasz, amely általában a harmincas életévekben kezdődik. Bár a nők gyakrabban érintettek, az igazán extrém súlyosságúvá (pl. borvirágos orrá) fajuló formák a férfiakra jellemzőek.

Aneurysma ruptura - Életet veszélyeztető súlyos állapot

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos

Aneurizma

A verőerek tágult szakaszainak, az úgynevezett aneurysmáknak egyik legnagyobb veszélye az elvékonyodott érfal megrepedése (aneurysma ruptura). Függetlenül attól, hogy az értágulat a hasi, mellkasi, agyi ereken, esetleg a végtagokat ellátó érben vagy a szív körüli koszorúserekben található, rupturája mindenképpen azonnali orvosi beavatkozást igénylő életveszélyes állapotot jelent.

Időzített bomba a testben - Az aorta aneurysma

WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó

Aneurizma

A verőerek valamelyikén kialakuló tágulatot aneurizmának (orvosi nyelven aneurysmának) nevezik. Ilyen elváltozás leggyakrabban az aortának nevezett nagy verőér hasi vagy mellkasi szakaszán jön létre, de ritkábban kialakul a comb verőerében, a térdhajlatban futó érben, esetleg a nyaki erekben vagy a szívet ellátó koszorúerekben, valamint az agyi ereken is.

Műtéti premier Debrecenben

Debreceni Egyetem

Újfajta eljárással operálták meg a Debreceni Egyetem Kardiológiai Intézetében azt a beteget, akinél kóros hasi főverőér-tágulatot találtak.

Rosaceás értágulat: rádiófrekvenciával eltüntethető

Orvostkeresek Egészségmagazin

Az arc középső területein értágulatokkal, esetleg gyulladt csomókkal jelentkező bőrbetegség a rosacea. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical érsebésze az eltávolítás egyik kíméletes lehetőségéről, a rádiófrekvenciás kezelésről beszélt.

Az étcsokoládé gyógyító hatása

MTI

A fekete csokoládé újabb gyógyhatását mutatta ki egy nemzetközi tanulmány: a szívelégtelenség kezelését is segíti a kedvelt édesség.

Mi a teendő, ha az MRA felvétel agyi értágulatot mutatott ki?

Orvos valaszol - Dr. Fehér Gergely

Kedves Doktornő / Doktor úr! Két hete jártam Agyi MR + MRA vizsgálaton szédülés miatt, és a leleten a következő megállapítás szerepel: "Az intracranialis MRA felvételeken mk. ACA-n valamint a bal ACM perifériás területén kb 2 mm-es tágulat látha

Hova forduljak?

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Kedves Webbeteg! Nagy szükségem lenne a segítségükre, tanácstalanságom miatt. Bár furcsa lesz, amit leírok, mégis köszönöm, ha komolyan veszik. A tavalyi évben volt egy sajnálatos végbéltáji műtétem, amit követően nehézzé vált a székelésem. A sok er

Aorta aneurysma megállapitás

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Aorta aneurysmát már 2 éve kb. megállapitották.Félévenként hasi ultrahangra járok.Sokszor alig látható, vagy csak nehezen. Nagysága 17x17 mm, évek óta nem növekszik. Az utolsó ultrahangnál a doktornő javasolta a CT-t mert nem tisztán látható, lehet e

értágulatok

Orvos valaszol - Dr. Stehlich Gábor

Kedves Doktor úr/nő! 42 éves nő vagyok. Pár éve észrevettem, hogy főleg a törzsemen apró piros pöttyök jelennek meg. Jártam bőrgyógyásznál, aki azt mondta értágulatok, kezelést nem igényelnek, a korral jár. Úgy tűnt a számuk jelentősen nem változi