Élelmiszeripar téma

Többet ésszel, mint penésszel - Mit tegyünk a penészes élelmiszerrel?

Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - 2022-07-15 17:03
Az emberek egy része az élelmiszerekben esetlegesen előforduló kórokozóktól, vegyi anyagoktól (növényvédőszer-, állatgyógyszer-maradékok, adalékanyagok) tart, míg mások az új technológiáktól (genetikailag módosított élelmiszerek) félnek. Az egyre tudatosabb és nagyobb létszámú népesség folyamatosan megköveteli az elegendő, jó minőségű, biztonságos és széles kínálatot nyújtó élelmiszer-ellátást.

Alig kínálnak egészségesebb termékeket az élelmiszergyártó multik

WEBBeteg - Szegő Miklós, fordító - 2021-09-07 20:33
2022. május 28-án Magyarországon hatályba lép a kettős minőség szankcionálását lehetővé tevő törvény, most azonban kiderült, hogy nem csupán ez a baj: a multik a nyugat-európai piacra is alig gyártanak egészségesebb élelmiszereket.
A múlt hónap végén életbe lépett a Magyar Élelmiszerkönyv kézműves élelmiszerekre vonatkozó irányelve, amely meghatározza, hogy mi tekinthető kézműves (míves) élelmiszernek - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára egy budapesti szakmai fórumon kedden.

Elsózott egészség

MTI - 2012-05-07 11:06
Csökkenne a magas vérnyomással küzdő betegek és az agyi katasztrófák száma a dubaji Szív Világkongresszuson részt vevő tudósok szerint, ha az élelmiszeripar nem sózná meg annyira az ételeket.