• Álom témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    Az alvás az ember életétől elválaszthatatlan folyamat, melynek zavarai jelentősen rontják az életminőséget, negatívan befolyásolják a társas kapcsolatokat, a munkabírást.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    Mondták már Önnek, hogy suttog álmában anélkül, hogy Ön ennek tudatában lenne? Esetleg gyermeke szokta kiabálásaival felriasztani? Az alvás közbeni beszéd előfordulása meglehetősen gyakori, ám általában nem tekinthető orvosi problémának.
    WEBBeteg - stern.de
    A jó minőségű, kellő mennyiségű alvás az egészség kulcsa. Mindenki ismeri az érzést, mikor kialvatlanul kell dolgozni. Itt van néhány jótanács, melyeket ha betart frissen állhat a napi kihívások elébe.
    Több mint TestŐr
    Az alvásnak vannak spirituális funkciói is. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a lelkünk és a pszichénk napközben, elengedhetetlen, hogy eleget aludjunk.
    WEBBeteg
    Kislányom 3 éves elalvás előtt mindig mesélünk neki kb. 2 órára rá sírva "ébred". Kiabál szinte alig ismer meg minket, szemei kimerednek, teste remeg, ez kb.5-10 percig tart. Nem tudja elmondani mit álmodott. Kérdésem az lenne, hogy ez egy természetes velejárója a gyermekkori fejlődésnek, vagy érdemes-e inkább orvoshoz fordulni - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - K. J. fordító
    A napi hét óránál kevesebb alvás hosszú távon - szó szerint - szívügyünkké válhat - ám a szívbetegség kialakulásának kockázata csak a nőket érinti, a férfiakat alig.
    Orvos valaszol - Kovács Piroska
    Az lenne a problémám, hogy nagyjából 4 éve minden este nyomasztó álmok gyötörnek.( Rendszeresen visszatérő álom hogy kígyó akar megölni, szeretteimet vesztem el, zuhanok, stb..) Bár tudatában vagyok annak, hogy épp álmodom van...
    Orvos valaszol - Ujpál Zsófia
    Tisztelt Szakértő! Az lenne a problémám, hogy kb. fél éve igen élénk, visszatérő álmaim vannak, mindennap álmodok vmit. Gyógyszert nem szedek, de sokat alszok, akár késő du. is. Olyankor is élénk, színes álmaim vannak, amik...