Álom téma

Ön is beszél álmában?

WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika

Mondták már Önnek, hogy suttog álmában anélkül, hogy Ön ennek tudatában lenne? Esetleg gyermeke szokta kiabálásaival felriasztani? Az alvás közbeni beszéd előfordulása meglehetősen gyakori, ám általában nem tekinthető orvosi problémának.

Az alvás fázisai

WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos

Az alvás az ember életétől elválaszthatatlan folyamat, melynek zavarai jelentősen rontják az életminőséget, negatívan befolyásolják a társas kapcsolatokat, a munkabírást.

Tippek a jobb alváshoz

WEBBeteg - stern.de

A jó minőségű, kellő mennyiségű alvás az egészség kulcsa. Mindenki ismeri az érzést, mikor kialvatlanul kell dolgozni. Itt van néhány jótanács, melyeket ha betart frissen állhat a napi kihívások elébe.

Spirituális alvás

Több mint TestŐr

Az alvásnak vannak spirituális funkciói is. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott legyen a lelkünk és a pszichénk napközben, elengedhetetlen, hogy eleget aludjunk.

A rossz álom - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Kislányom 3 éves elalvás előtt mindig mesélünk neki kb. 2 órára rá sírva "ébred". Kiabál szinte alig ismer meg minket, szemei kimerednek, teste remeg, ez kb.5-10 percig tart. Nem tudja elmondani mit álmodott. Kérdésem az lenne, hogy ez egy természetes velejárója a gyermekkori fejlődésnek, vagy érdemes-e inkább orvoshoz fordulni - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Miért veszélyes a nőkre az alváshiány?

WEBBeteg - K. J. fordító

A napi hét óránál kevesebb alvás hosszú távon - szó szerint - szívügyünkké válhat - ám a szívbetegség kialakulásának kockázata csak a nőket érinti, a férfiakat alig.

nyomasztó álmok 4 éve

Orvos valaszol - Kovács Piroska

Az lenne a problémám, hogy nagyjából 4 éve minden este nyomasztó álmok gyötörnek. (Rendszeresen visszatérő álom hogy kígyó akar megölni, szeretteimet vesztem el, zuhanok, stb..) Bár tudatában vagyok annak, hogy épp álmodom van, hogy fel tudok ébredn

Élénk álmok

Orvos valaszol - Ujpál Zsófia

Tisztelt Szakértő! Az lenne a problémám, hogy kb. fél éve igen élénk, visszatérő álmaim vannak, mindennap álmodok vmit. Gyógyszert nem szedek, de sokat alszok, akár késő du. is. Olyankor is élénk, színes álmaim vannak, amik nem rosszak, de nem i

Visszatérő rossz álmok

Orvos valaszol - WEBBeteg Szakértő

Tisztelt Doktor úr/nő! 17 éves vagyok és már 2 éve szenvedek egy visszatérő álomtól. Az álom lényege a menekülés, bujkálás, az alaphelyzet mindig ugyanaz. Pár dolog szokott csak változni például, vagy a család vagy barátok szerepelnek benne, eset

almok

Orvos valaszol - Dr. Bene Orsolya

Dr. Ujpal Zsofia!

En egy olyan szemely vagyok, aki amiota tudom magam furakat almodok. Meg az elso almomra is emlekszek, amit meg gyerekkoromba almodtam, es kb hatodikos korom ota leirom oket, mar sok fuzetem telt meg. Altalaban a minden