Dr. med habil Mészner Zsófia

Szerző: WEBBeteg

Mészner Zsófia jelenleg a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet/HOGYI módszertani igazgatója Budapesten. Infektológiai konzultációkra számos más gyermekellátó helyre is rendszeresen elhívják. A koronavírus járvány előtti időben évtizedeken át Védőoltási Szaktanácsadás rendelést is végzett a Délpesti centrumkórházban, annak Szent László kórházi telephelyén. Jelenleg Oltópontot is vezet a HOGYIban.

dr. Mészner ZsófiaÁltalános orvosi diplomát 1975-ben a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerzett. Csecsemő és gyermekgyógyász, infektológus szakképesítései vannak. Tudományos fokozatot a Semmelweis Egyetemen szerzett 1992-ben, majd 2012-ben habilitált a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Emellett egészségügyi menedzser diplomát a Közgazdasági Egyetemen szerzett 2001-ben Magyarországon, Vakcinológus diplomát Franciaországban 2005-ben.

Fő érdeklődési köre a vakcinológia – számos védőoltásokkal foglalkozó klinikai vizsgálat magyarországi koordinátora volt (HIB, rotavírus, konjugált pneumococcus, kullancsvírus, varicella zoster, HPV, influenza).

Aktív résztvevője különböző, a gyermekinfektológiához és vakcinológiához kapcsolódó tudományos tevékenységnek országon belül is és nemzetközi vonatkozásban is. Tagja több nemzetközi munkacsoportnak és társaságnak, pl. Cevag (Central European Vaccine Awareness Group), Protect, ESPID, European Academy of Paediatrics/Vaccination Working Group). Vezetőségi tagja a Magyar Gyermekorvosok Társaságának és a Magyar Infektológiai és Klinikai Mikrobiológiai Társaságnak. Mind magyar, mind angol nyelven szerzője számos gyermekinfektológiával és védőoltásokkal foglalkozó közleménynek, kézikönyvnek, tankönyvfejezetnek.

Férjezett, két felnőtt lánya van. Hobbija a teniszezésen túl mindenféle textilekhez, fonalakhoz köthető alkotó tevékenység.

Módosítva: 2021.10.04 09:55, Megjelenés: 2021.10.04 09:55
Címkék: Önéletrajz
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

A COVID-19 és a máj-, valamint...

Mekkora rizikótényezőt jelent a COVID-19 szempontjából a krónikus máj- vagy hasnyálmirigy-betegség? Szükséges-e ezek fennállta esetén speciális...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.