Dr. Ócsai Lajos

Szerző: WEBBeteg

Járványügyi szakember, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Járványügyi Főosztályának nyugalmazott vezetője. Szakmai bemutatkozás.

Dr. Ócsai Lajos előadás közben

Dr. Ócsai Lajos 1952-ben született Cegléden. Orvosi diplomáját 1976-ban szerezte. 1976. augusztus 16­-tól 2002. augusztus 31-­ig a Bács­-Kiskun megyei KÖJÁL, majd 1991-­től a jogutód ÁNTSZ-ben dolgozott, különböző munkakörökben és beosztásokban széleskörű szakmai tapasztalatot szerezve a primer prevenció szakterületeiről.

2002. szeptember 01­-től Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) Közegészségügyi Főosztályán főosztályvezető­helyettes, majd a Környezetegészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Főosztály vezetője 2005. március 31-­ig. 2005. április 1-­től 2015. január 25-­ig vezette az OTH Járványügyi Főosztályát.

Járványügyi tevékenysége során a védőoltással megelőzhető fertőzőbetegségek és a zoonózisok (állatról emberre terjedő fertőzések) vonzották leginkább. Munkája célja a fertőzőbetegségek megelőzése volt, melynek egyik és leghatékonyabb módja a fertőzésre fogékony emberi szervezet védetté tétele ­a tudományos tevékenység eredményeként rendelkezésre álló ­védőoltásokkal.

A Magyar Zoonózis Társaságnak alapító és vezetőségi tagja.

Nyugdíjba vonulását követően Kecskeméten a Bagoly Egészségházban a Nemzetközi Oltóközpont személyes közreműködője.

2007­-ben a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje kitüntetést kapta járványügyi tevékenysége elismeréseként.

Módosítva: 2021.10.04 17:32, Megjelenés: 2021.10.04 17:32
Címkék: Önéletrajz
Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mit árul el vércsoportunk az...

A legtöbb ember nemigen foglalkozik a kérdéssel, hogy milyen a vércsoportja - hacsak egy problémás helyzetben nincs rá valami különös oka, hogy...

A terhesség alatti vérkép és a...

A vizeletben jellemzően nem jelenik meg fehérje, ellenben terhesség során egy kis mennyiség jelen lehet. A várandós szervezetében nő a keringő vér...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.