Dr. Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet

gasztroenterológus, háziorvos, belgyógyász szakorvos
Bemutatkozás:

A krónikus betegségek tünetei csak a jéghegy csúcsát jelentik, hátterükben a test és lélek komplex problémái állnak. Különösképpen igaz ez az emésztőszervi panaszokra, hiszen a bél-agy tengely révén beleink és az idegrendszer között folyamatos, kétirányú kapcsolat van, ami meghatározó tényezője az egész szervezet állapotának.

Az irritábilis bél-szindróma, reflux-betegség, étel-intoleranciák jelentős része és sok más, funkcionálisnak mondott hasi kórkép eredményes kezelése csak úgy lehetséges, ha a páciensekkel közösen megpróbáljuk megfejteni, mit üzen testük a tünetek útján, és erre építve tervezzük meg a gyógyuláshoz vezető utat. Ezek a kórképek sajnos nagyon gyakoriak, és a betegek sokszor gazdátlanul bolyonganak az egészségügy labirintusában.

Elsősorban nekik szeretnék segíteni. 

A panaszok feltérképezése után beszélünk a páciens életmódjáról, élethelyzetéről, esetleg gyerekkoráról. Áttekintjük a már rendelkezésre álló leleteket, kialakítjuk a szükséges vizsgálati tervet. Értelmezzük a tünetek testi-lelki hátterét és megállapodunk a kezelés módjában.

A többesszám használata nem véletlen: csakis a beteg aktív közreműködésével tudunk eredményt elérni! Sokszor több éves panaszokról van szó, ezért a gyógyuláshoz is türelem, kitartás szükséges.

Bízom abban, hogy a testi tünetek enyülése mellett a harmonikusabb élet, az EGÉSZ-SÉG kialakításához is hozzá tudok járulni!

Rendelés, elérhetőség:

Budai Allergiaközpont

1015. Budapest, Ostrom u. 16.

https://www.allergiakozpont.hu/

Legutóbbi válaszai

Nehézkes a székletelés

Kedves Kérdező! A véres széklet mindenképpen vizsgálatot érdemel! Ki kell, deríteni, mi vérzik és honnan, tehát szánja rá magát egy orvosi vizsgálatra. Az Ön korában valószínűleg aranyeresség áll a háttérben, ezért azt javaslom, keressen fel egy proctologus (végbél-problémákkal foglalkozó) szakorvost. Emellett rostdús, sok folyadék-tartalmú...

Öklendezés, hányás

Kedves Kérdező! Panaszainak hátterében elsősorban emésztőszervi okot (gyomor-betegség) kellene kizárni, emiatt azt javaslom, keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost. Ha vesekövesség lenne az ok, erősebb vese-táji fájdalma lenne. Mivel a háziorvos tud beutalót adni a szükséges vizsgálatokra, mindenképpen azt javaslom, hogy először őt...

Laktózérzékeny lennék?

Kedves Kérdező! Levelében közölt adataiból nem lehet véleményt mondani, szükség lenne a kapott görbékre is. Annyit mondhatok, hogy ha nem volt a teszt-oldat megivása után panasza (hasmenés, puffadás), valószínűleg nincs laktóz-érzékenysége. Érdemes azt megfigyelni, hogy a tejtermékek elhagyása után enyhülnek-e a panaszai, mert ez is egy...

Milyen gyomorvírus ez?

Kedves Kérdező! Ha visszatérő gyomorpanaszai vannak, azt javaslom, keressen fel egy gasztroenterológus szakorvost, mert nem biztos, hogy ez vírus-fertőzés. Üdvözlettel.

Puffadás

Kedves Kérdező! Székrekedése valószínűleg alkati eredetű, emiatt rostokban és folyadékban gazdag étrendet, sok mozgást ajánlok. Mindenképpen meg kellene várni a hasi ultrahang vizsgálat eredményét, és az esetleges további vizsgálatokat megbeszélni a háziorvosával, esetleg egy gastroenterologus szakorvossal. Üdvözlettel.