Dr. Pászthory Erzsébet gasztroenterológus, háziorvos és belgyógyász

Szerző: WEBBeteg

Dr. Pászthory Erzsébet gasztroenterológus, háziorvos és belgyógyász szakorvos szakmai önéletrajza.

Dr. Pászthory Erzsébet1984-ben szereztem orvosi diplomát a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen.

Több, mint 25 éve végzek gyógyító munkát, jelenleg háziorvosként (2006 óta) és gasztroenterológus szakorvosként (1997 óta) dolgozom.

Orvosi (és magánéleti) tapasztalataim során kialakult bennem a meggyőződés, hogy a betegségek megelőzése és sikeres gyógyítás csak holisztikus szemlélettel lehetséges. A testi tünetek a szervezet egészének jelzései az egyensúly megbomlásáról, ezért a terápia sem vonatkozhat pusztán a szervi elváltozások kezelésére.

Arra törekszem, hogy megismerjem betegeim életvezetési, lelki problémáit is, és kezelésüket ezek figyelembe vételével alakítsam. Ebben sokat segít a Magyar Homeopata Egyesületnél szerzett homeopátiás alapvégzettségem is.

Háziorvosi gyakorlatomban is igyekszem ezt az elvet érvényesíteni. Mivel itt az orvos-beteg kapcsolat évekre szól, a háziorvos tud pácienseiről sok szempontból a legtöbbet, ami meghatározhatja a gyógyítás folyamatát. Gyakran alakul ki olyan bizalmon és kölcsönös megbecsülésen alapuló kapcsolat a betegekkel, ami a háziorvoslás jellemző, örömteli komponense. Mivel háziorvosként a szakmai problémák széles körével találkozom, igyekszem ismereteimet minél bővebb területen karban tartani.

Gasztroenterológus szakorvosként több, mint 15 éve végzek endoszkópos vizsgálatokat (gasztroszkópia, kolonoszkópia). Ezek nagy előnye a képalkotó (röntgen, CT, MRI) eljárásokkal szemben, hogy segítségükkel szövetminta-vétel, illetve kisebb operativ beavatkozások (polypus-eltávolítás, vérzéscsillapítás) is végezhetők. A vastagbél jóindulatú, még tüneteket nem okozó daganatainak eltávolítása a később esetleg belőlük kifejlődő rosszindulatú daganatos betegség tökéletes megelőzését jelenti.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a kolonoszkópos szűrővizsgálat jelentőségét 50 éves kor felett, illetve már fiatalabb korban azoknál a személyeknél, akiknek közvetlen hozzátartozói között előfordult vastagbél-daganat!

Egyre gyakrabban tapasztalom az emésztőszervi panaszos betegek körében, hogy a háttérben nem lehet szervi okot kimutatni, ugyanakkor életvezetési problémákat és tartós sztressz-helyzetet igen. Ilyenkor a szakorvos felelőssége a szükséges vizsgálatok elvégzése után a betegeket a megfelelő segítséghez juttatni (pszichoterápia, alternatív gyógymódok stb.).

Háziorvoslás

Rét Utcai Egészségház - 1022 Budapest, Rét u. 3. - Alapellátás, szűrővizsgálatok, gondozás és felvilágosítás, család-segítés.

Gasztroenterológia

Professional Orvosi Kft. – 1038 Budapest, Bécsi út 85. - Szakrendelés és endoszkópos vizsgálatok. Emésztőszervi panaszok kezelése, a szükséges endoszkópos vizsgálatok elvégzése, gondozás. A rendkívül színvonalas felszereltség és kulturált környezet révén a vizsgálatok minimális kellemetlenséggel járnak.

További információ: www.paszthory-gasztro.hu

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Mi az az egészségterv? Mi az az egészségterv?

Készíttessen egészségtervet egészségpénztárból!

Hormonmentes segítség Hormonmentes segítség

Ha a megemelkedett prolaktinszint akadályozza a teherbe esést. (x)

Hogyan kapcsolódik a demencia az...

A demencia legalább 55 millió embert érint világszerte, és ez a szám évente körülbelül 10 millióval nő. Ennek részben az az oka, hogy tovább...

Majomhimlő: a tengeren túl...

Az Egyesült Államok közegészségügyi veszélyhelyzetet hirdetett a majomhimlő terjedése miatt.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.