Cikkek

Fogápolás játékosan

Debreceni Egyetem - 2014.11.12. 13:11
A gyermekek körében a leggyakoribb fogászati probléma a szuvasodás, de egyre korábbi életkorban jelentkezik fogkő és ínygyulladás is.

Öttusa: Tipikus sportsérülések

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014.11.11. 23:23
Az öttusa öt sportágból tevődik össze. A lovaglás, vívás, lövészet, úszás és terepfutás nagyon nagy követelmények elé állítja a sportoló szervezetét.

Életkorok pszichológiája: a kisiskoláskor

WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus - 2014.11.10. 07:38
A gyermek a kisiskoláskorba lépéssel megkezdi útját a társadalmi beilleszkedést, a barátok, ismerősök elfogadását. Nagy változások előtt áll, melyek mind a gyermeket és mind a szülőket is megviselheti nem megfelelő...

Lehet még gyerekem?

Daganatok.hu - 2014.11.09. 11:11
Nemcsak nőgyógyászati, illetve férfi ivarszervi rákok, hanem egyéb daganatos betegségek kapcsán is felmerül a kérdés, hogy vajon vállalhat-e még gyermeket valaki a daganatos betegségből való gyógyulás után.

A szoptatás megelőzi a súlyproblémákat

WEBBeteg - Cs. K., fordító - 2014.11.08. 18:13
Azok az anyák, akik tovább szoptatnak, segítenek gyermeküknek a későbbi súlyproblémák megelőzésében - erősítette meg egy új kutatás, amelyről a Medbroadcast internetes portál számol be.

Edzés súlyzók nélkül (férfiaknak)

WEBBeteg - Nagy Attila, fordító - 2014.11.08. 07:11
Ha régóta súlyokkal edzünk, ez a pár gyakorlat akkor is megfelelő nehézségű lehet a számunkra. Heti három alkalom elegendő, de akár minden nap elvégezhetjük a gyakorlatsort.
Európában nagyon alacsony annak kockázata, hogy ebolajárvány törjön ki - hangsúlyozta Jakab Zsuzsanna, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója szerdán Brüsszelben, az Európai Parlament (EP)...

A dohányfüst csökkenti az asztma gyógyszerek hatását

Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus, tüdőgyógyász - 2014.11.05. 02:51
A passzív dohányzás több káros hatása ismert, a Chest folyóiratban közölt vizsgálat a gyermekkori asztma kezelésében betöltött negatív szerepére hívja fel a figyelmet.

Tinédzserek és a konfliktusok kezelése

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014.11.04. 02:51
A rendszertelenül alvó tinédzsereknél a szüleik veszekedései okozta feszültség a kortársaikkal szembeni agresszív magatartásban nyilvánul meg. Az alvás ezzel szemben segít a fiataloknak az otthoni konfliktusok...

Hallássérültek az orvosképzésben

WEBBeteg - Tóth András, újságíró - 2014.11.03. 09:41
Jelenleg harminc fogyatékkal élő, köztük öt súlyosan nagyothalló személy jár a Semmelweis Egyetem különböző karaira. Orvosnak, fogorvosnak, ápolónak, gyógytornásznak vagy éppen egészségügyi menedzsernek tanulnak. Milyen...

Sport minden életkorban - Idősebbeknek is

WEBBeteg - Bak Marianna, biológus szakfordító - 2014.11.03. 07:38
Legyen szó kocogásról, gyaloglásról, kerékpározásról vagy úszásról, a rendszeres edzés segít a fiatalosság és aktivitás megőrzésében. Tapasztalja meg Ön is a sport egészségre gyakorolt jótékony hatását!

Egyen a migrén ellen!

Orvostkeresek Egészségmagazin - 2014.11.01. 14:09
Melegfrontok idején sokak életét keserítheti meg az akár napokig is elhúzódó migrén. A panaszok ellen sokat tehetünk, ha a tányérunkra kerülő ételeket helyesen válogatjuk össze.