Új egészségügyi app: UD Mediversity

Debreceni Egyetem
megjelent:

Egyedülálló egészségügyi mobil applikációt fejlesztett a Debreceni Egyetem. Az offline is működő UD Mediversity segít gyorsan és könnyen eligazodni a Klinikai Központ szolgáltatásai között. Az ingyenes alkalmazás Android és iOS platformokra is letölthető.

Orvos-, szakrendelés-, helyszínkereső funkciókat és vérnyomásnaplót is tartalmaz a Debreceni Egyetem egészségügyi szolgáltatás-kereső applikációja. A UD Mediversity elnevezésű alkalmazás használatával a betegek és a hozzátartozók okostelefonjuk segítségével naprakész információkhoz juthatnak. Az egyetem betegellátásában részt vevő orvosai között több szempont (például szakvizsga, név) alapján lehet keresni, sőt kedvenceket is be lehet állítani.

Az applikáció nagy előnye az azonnali telefonhívás- és navigáció indítás, egyetlen érintés után indul a kért funkció. A navigáció gyakorlatilag egyenesen a keresett szakrendelés, vagy klinika bejáratáig vezet. A Klinikai Központ területén való tájékozódást a helyszínkereső könnyíti meg, a gyakran látogatott szakrendelő, vagy klinika adatai pedig szintén lementhetők a gyorsan elérhető kedvencek közé – tájékoztatott Vincze Szilvia, a fejlesztésért felelős VIR Központ vezetője.

Személyes adatok tárolását is lehetővé teszi

A Klinikai Központ fél éve megújult weboldala is hasznos segítséget nyújtott a betegeknek, ez az applikáció viszont minden eddiginél jobban támogatja a betegbarát tájékoztatást. A letisztult formavilágú, az egységes egyetemi arculathoz igazodó app kifejezetten mobil eszközökre készült, így azok előnyeit kihasználva, a felhasználók kényelmesen, gyorsan tudják kezelni a felületet. Az alkalmazás rendkívüli előnye, hogy offline, vagyis internet nélkül is használható.

A UD Mediversity kiegészítő funkciói személyes adatok tárolását is lehetővé teszik, például vérnyomásnaplót is vezethet a felhasználó. A rögzített adatok alapján diagram készül, ami vizuális információt nyújt a vérnyomás alakulásáról. Az adatok mindig kéznél vannak, sőt a telefonról néhány érintéssel azonnal megoszthatók, továbbküldhetők. Az alkalmazás jelzi, ha a bevitt értékek túl alacsonyak vagy magasak. Hasznos funkció a dokumentumtár, ahová befotózhatók az orvosi leletek, laboreredmények, így azok nem vesznek el, hanem egy helyen tárolhatók, egy gombnyomással könnyedén elérhetők.

A Debreceni Egyetem újítása Android és iOS rendszerű mobilokra is ingyenes letölthető. Az egészségügyi alkalmazást folyamatosan újabb funkciókkal bővítik a fejlesztők, így várhatóan még tavasszal a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház adataival is kiegészül az applikáció.

(Debreceni Egyetem)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.