A WEBBeteg.hu főszerkesztője lett 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere

WEBBeteg szerkesztőség
Szerző: WEBBeteg szerkesztőség

A szakértőkből álló zsűri a beküldött pályázatok alapján Sztankó Péternek, a WEBBeteg.hu főszerkesztőjének ítélte oda a 2011 egészségügyi kommunikációs szakembere címet. A díj átadására 2012. február 16-án, a Marketing, public relations és reklám az egészségügyben XV. Országos Konferencián került sor.

A pályázatot, a Nemzeti Egészségügyi és Egészségipari Kommunikációs Közhasznú Egyesület (NEEK) hirdette meg. A díjra olyanok pályázhattak, akik 2011-ben a legtöbbet tették az egészségügyi kommunikáció (marketing, public relations és reklám stb.) elmélete és gyakorlata terén.

Sztankó Pétert, aki 2008 évi megalakulása óta főszerkesztőként vezeti a WEBBeteg.hu egészségportált, a Magánorvosok Országos Szövetsége jelölte a díjra. A WEBBeteg főszerkesztőjeként az egészségügyi portál szerepének, célkitűzésének és szakmai hitvallásának kialakításában jelentős szerepet játszott a megalakulástól kezdve a mai napig.

A Sztankó Péter által vezetett portálok (a WEBBeteg.hu és társportáljai: KamaszPanasz.hu, Egészsegfigyelo.hu) működésük során betegedukációs kampányaikkal szemléletformáló szerepet töltenek be a magyar lakosság egészségtudatosságát tekintve. A portálok látogatottsága, olvasóinak száma évről évre dinamikusan nőtt, így az általa közvetített információk ma már havonta egymillió ember attitűdjére vannak hatással.

Az orvosilag hiteles tájékoztatás egyaránt hasznos az egyénnek és a társadalomnak is, hiszen segíti a betegségek diagnosztizáltsági szintjének növelését és a kezelések, terápiák hatékonyságának növelését, a szövődmények csökkentését. A prevencióval, és egészséges életmóddal kapcsolatos cikkek is fontos szerepet játszanak az oldalakon, amelyek társadalmi hatása ugyancsak nem elhanyagolható.

A WEBBeteg számokban

  • Havi 1 millió látogató,
  • 11 000 cikkből álló tartalom,
  • 60 000 megválaszolt kérdés a magyar piac legnagyobb és leggyorsabb orvos válaszol rovatában,
  • 43 000 e-mailben elérhető regisztrált hírlevéltag,
  • 3700 Facebook profilon keresztül elérhető rajongó.

További információ: www.neek.hu, www.euuzlet.hu/kommunikacio

(WEBBeteg)

Hozzászólások (0)

Cikkajánló

Asztma Asztma

Az asztma és a tisztítószerek használatának összefüggése.

COVID-19 elleni oltás után lehet...

Az egyszerre beadott vakcinák nem befolyásolják a kialakuló immunválaszokat. A kérdésre Dr. Ludwig Endre járványügyi szakember válaszol.

Kit kell oltani influenza ellen? -...

A kiemelt kockázati csoportokba tartozókat mindenképpen be kellene oltani? A kérdésre Dr. med habil Mészner Zsófia járványügyi szakember válaszol.

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.