Állandóan a neten játszik! - Az orvos válaszol

Szerző: WEBBeteg

Férjem az egyik leghírhedtebb játékkal, a World of Warcraft-tal játszik, sokszor hajnali 4-5 óráig. Teljesen elhanyagolja a két gyermekünket és engem is. Hogyan lehetne ebből az egészből kirángatni?

Tisztelt Kérdező!

Sajnos egyre növekvő számban vannak az ehhez hasonló esetek. Ha a férj nem akarja, nem lehet "csak úgy" kirángatni ebből a komoly függőségi állapotot okozó szenvedélyből.

Próbálkozzon családi programok szervezésével, vegye rá a férjét esti sétára, mozira, közös hétvégi kiruccanásra, vonj magára a férj figyelmét stb. Az eszköz: elterelő hadművelet.

A lényeg: némi női leleményességgel elérni, hogy férje minél kevesebb időt töltsön a számítógép előtt. Az ún. impulzuskontroll-zavarban érintettek gyógyulási aránya egyébként igen kedvező, amennyiben az illető fel- és beismeri a problémát. A szenvedély rabságából kitörni vágyókat a terápiás eljárás során megtanítják az erős késztetésnek ellenállni.


Játékszenvedély és internetfüggőség

Az újabb szenvedélybetegségek veszélye éppen abban rejlik, hogy többségük társadalmilag elfogadott eszköz, amiket mindannyian használunk, így nem, vagy csak jóval nehezebben tűnik fel, ha környezetünkben valaki ezektől függővé válik. Emiatt az irányukban megnyilvánuló társadalmi tolerancia felülmúlja az egyéb addikciókét, sem a beteg, sem a környezet nem tekinti az ilyen viselkedésformát problémásnak. Kikre jellemző leginkább a játékszenvedély és mit lehet ellene tenni? >>

(WEBBeteg - Kertész Tímea, pszichológus)

Hozzászólások (3)

Cikkajánló

Hypertonia Hypertonia

Mire számíthat a magas vérnyomással kezelt beteg?

Plazmaferezis Plazmaferezis

A plazmaadás a véradás egyik speciális formája.

Fitoterápiás készítmények -...

A nemrég megjelent patikai gyógyszerkészítést szabályozó Szabványos Vénygyűjtemények VIII. kötete több mint 50 fitoterápiás cikkelyt tartalmaz....

A vérben lévő szabad...

A D-vitamin hiánya gyakori Európában, különösen az idős embereknél. Számos, többnyire az öregedéssel kapcsolatos betegség, például szív- és...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.