Tragédia a magyar Himalája-expedíción - Meghalt a csapat orvosa

WEBBeteg szerkesztőség
megjelent: 2009.05.20.

Amint azt Vincze Szabolcs, az expedíció sajtófőnöke hivatalosan is megerősítette, Dr. Szabó Levente traumatológus, a magyar csapat orvosa, blogunk szerzője a lefelé tartó út közben lezuhant és életét vesztette.

Himalája blog a WEBBetegen
A csapat orvosa, Dr. Szabó Levente a WEBBeteg portálon vezetett internetes naplót a vállalkozásról. Legutóbbi bejegyzése május 16-án született. himalaja.webbeteg.hu

A "Magyarok a világ nyolcezresein" elnevezésű expedíciósorozat idén a magyarok által még meg nem mászott Manaslu (8156 méter, Himalája, Nepál) csúcsának meghódítását tűzte ki célul, aminek sikeréről kedden még örömmel számolhattunk be. Ma megdöbbenéssel értesült szerkesztőségünk, hogy Dr. Szabó Levente orvos, a WEBBeteg blogjának készítője életét vesztette. Szabó Levente idén júniusban lett volna 40 éves.

Dr. Szabó Levente

Szabó Levente sebész, baleseti sebész és katasztrófa-katonaorvostan szakorvos volt, hobbija, szenvedélye a hegymászás, barlangászat, valamint a búvárkodás.
1969 június 24-én született Máramarosszigeten (Románia). 1994-ben szerezte meg orvosi diplomáját a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi Karán. 1995 óta Magyarországon dolgozik, 1996 óta magyar állampolgárként.
A miskolci Spider Speciális mentőcsoport orvosaként részt vett számos hazai illetve külföldi speciális mentésben (2001 India földrengés, 2003 Algéria földrengés, 2005 Indonézia szökőár).

A WEBBeteg szerkesztősége búcsúzik Leventétől, és részvétét fejezi ki családjának, hozzátartozóinak.

Erőss Zsolt és Barna Dániel kedden érték el sikeresen a Manaslu 8156 méter magas csúcsát. Az ereszkedésnél Dr. Szabó Levente egy rossz lépésnél kicsúszott és a mélybe zuhant. A két hegymászó másnap találta meg a szerencsétlenül járt társuk holttestét, 6800 méteres magasságban. Fejsérülései azonnali halálhoz vezettek.

Szabó Levente mintegy 500 métert zuhant illetve csúszott, közbenső ütközésekkel. Társai hegymászóhoz méltóan ezen a helyen temették el, a hóban. >>A tragédia részletei a blogon olvashatóak.

Az utolsó fotó Dr. Szabó Leventéről
Az utolsó kép Szabó Leventéről, a csúcs előtti visszafordulás előtt

(WEBBeteg)

Hozzászólások (7)

Cikkajánló

A dohányzás káros hatása A dohányzás káros hatása

A dohányzás és a szív-érrendszeri betegségek összefüggése.

Mit mutat a szívultrahang? Mit mutat a szívultrahang?

Milyen formái vannak a vizsgálatnak? Milyen esetekben indokolt?

Művégtaggal a Himaláján - Hogyan készült Erőss Zsolt műlába?

Erőss Zsolt újra nekiindult, hogy meghódítsa a Himaláját. Eddig nyolc 8 ezer méter fölötti csúcsot mászott meg. Ám ez lesz az első alkalom, hogy...

Műlábbal a Himalájában: a mozgás- és talajérzékelés jelenthet gondot

Erőss Zsolt társaival hamarosan ismét nekivág a Himalája meghódításának, annak ellenére, hogy idén január 2-án térdtől lefelé amputálták a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.