Szorongás és pánikbetegség

A problémát kifejezhetjük sok más szóval is, például: aggodalmaskodás, idegesség, feszültség, nyugtalanság, ingerültség, stresszes állapot. A szorongásos zavarok a lakosság mintegy 20 százalékát érintik.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Kisvirág

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-21 18:09
Válasz erre: nikike1950, 2009-11-22 20:43
Ez így, ahogy leírtad, kevés a segítséghez. Ugy látom, Te magad is érzed, hogy több ez felelési izgalomnál. Ennyi évesen már igazán hozzászokhattál volna, hogy ilyen sulyos izgalmak nélkül beszámolj a tudásodról. Talán valamelyik tantárgyból való gyengeséged váltja ki ezt a reakciót. De lehet családi, életviteli problémád is. Ezt egy nyugtatóval nem tudod megoldani. Szedd össze a bátorságod, és írd meg a számítógépednek, hogy valójában hogyan is áll ez a dolog? Mikor kezdődtek ezek a tünetek, történt a valami épp akkortájt a családban, esetleg más is hasonló bajban szenved, melyik tantárgy megy gyengén, máskor is előjön e a probléma, miért izgulsz állandóan, a fejfájásod milyen jellegű, milyen testalkató vagy? Szal mindent szedj össze-vissza, és írd meg bátran. Ha nem lépsz, a dolog csak sulyosbodni fog, és kifutsz az időből! Bela, Kovacs Bela [email protected] ... ide küldd

kisvirág

Hozzászóló: nikike1950, 2009-11-20 20:42
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-11-21 18:09
Sziasztok. Ahogy így olvasom a fórumot úgy látom hogy eléggé tudunk egymásnak segíteni. Légyszi próbáljatok már meg nekem is. 17 éves vok, és rettentően szorongó típus, na és ha felelés jön akkor kész vok. Izzadok, a tenyerem mondjuk az minidg, hányinger, szédülés, pirulás, fejfájás, minden, és rettentően rossz. jelenleg szedk ilyen valerina alapú gyógyszert dehát nem nagy sikerrel. Tudnátok vmit ajánlani? vagy aki hozzám hasonló típusú ő hogy oldja fel magát? Köszi a választ:D

Kedves Tilajukkaja!

Hozzászóló: maya77, 2009-11-13 09:23
Emailodra elküldtem a választ. Köszi

Maya-nak

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 23:35
Válasz erre: maya77, 2009-11-13 09:23
Kedves Maya! Megírnád milyen nevű kedvjavítót írt fel az orvos? Egyébként ez az antidepresszáns. Maga a gyógyszer Hidd el, semmi bajod nem lesz tőle. Meg fogsz gyógyulni. És ne olvasgasd a mellékhatásokat. Elég, ha a doktor tudja.

Maya 77

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 19:54
Nekem azt mondta a kórházban a főorvosasszony: A depressziós, pánikos beteg ne olvasgassa a gyógyszer mellékhatásait, hanem szedje be azokat.

Maya 77

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 19:33
Te voltál a leggyorsabb. Leírtam a címemet írjál oda. [email protected] Azért leírom neked még egyszer: A NEUROLÓGIA, az nem a PSZICHIÁTRIA. Rossz helyen jártál. Ezért nem kellettek a leleteid.

Még utoljára

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 19:26
Kedves Betegtársak. Olvassátok végig, amket leírtam., Petráig bezárólag. Ha valakit komolyan érdekel a gyógyulása, a saját egészsége az írjon nekem, vagy vágjon bele a leírtak alapján. És még van egy fontos tényező: ezt a betegséget pusztán önerőből nem tudjátok végigcsinálni. Feltétlenül kell hozzá egy sgítő, megértő, bíztató társ is. Bela a tapasztalt.

Még utoljára

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 19:26
Kedves Betegtársak. Olvassátok végig, amket leírtam., Petráig bezárólag. Ha valakit komolyan érdekel a gyógyulása, a saját egészsége az írjon nekem, vagy vágjon bele a leírtak alapján. És még van egy fontos tényező: ezt a betegséget pusztán önerőből nem tudjátok végigcsinálni. Feltétlenül kell hozzá egy sgítő, megértő, bíztató társ is. Bela a tapasztalt.

Vincének

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-11-12 19:19
Kedves Vince A leveled nagyon rövidnek tűnik, de az elkeseredés kiérzik belőle. Szerintem Te sem nagyon hiszel abban, hogy rendbejössz. Pedig ez a betegség könnyen gyógyítható betegség. Csak megfelelően kell kezelni. Ha eltörik a kezed, és a lábadra rakatsz gipszet, akkor is elmondhatod, hogy mindent megtettél, jártál orvosnál, rakattál fel gipszet is, a fogaidat is megnézetted, és mégse gyógyulsz meg sohasem. Ha egy gyógyszer nem válik be( vagyis 3 hónap után sem hoz javulást)akkor le kell váltani. Ha az orvos a gyanús, el kell menni másikhoz. És akarni kell meggyógyulni. Ide mellékelem Maya egy mondatát. Magáért beszél:"Rendszeresen járok orvoshoz, fogorvoshoz, nőgyógyászatra sehol nem veszik észre, hogy valami készülödik a szervezetben elromolni." Egy szó sem esik a pszihiátriáról. A Maya begipszeltette a bal lábát, de a keze van eltörve! Mert nem meri magának sem bevallani, hogy PSZICHIÁTERHEZ kell elmennie, és nem fogorvoshoz. Bela. dr Kovacs Béla dr.

Kedves Tilajukkaja!

Hozzászóló: maya77, 2009-11-12 19:12
Igazad van, valóban a fejünkben dölnek el a dolgok, én azon vagyok hogy meggyógyuljak. Te is tudod mert, voltál ebben a helyzetben elkezdeni és megtalálni a helyes irányt segitség nélkül nagyon nehéz. Valóban elegem van, hogy senki nem tud semmit, fel ír valami bogyót aminek a mellékhatásait egy órán át olvasom és megrémülök tölle. Ma a neurológián az asztal mellöl diagnosztizált, semien leletre nem volt kiváncsi és a xanax mellé ki írt hangulatjavitót. Már a xanax szedésétöl is borzongott a hátam hát most meg teljesen tanácstalan vagyok mit tegyek.