Migrén - Mi a megoldás?

Több mint 10 éve migrénben szenvedek. Nem igazán használnak a gyógyszerek sem :( van akinek elmúlt idővel teljesen?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Hátha mégis

Hozzászóló: halacska, 2009-08-04 10:15
A migrén bevezető stádiumában beszűkülnek az agy erei,ami oxigénhiányt okozva a szövetekben,fájdalmat okoz.Később ezek az erek kitágulnak,ami szintén fájdalommal jár.A megváltozott vérkeringési viszonyok elindítanak egy sor biokémiai folyamatot,ami szintén fájdalommal jár.A kiváltásért számos tényező felel,mint a vörösbor,a csoki,bizonyos sajtfajták!, alkohol,testi megerőltetés(természetesen...),éles fény,hirtelen melegfront,mensi,fogamzásgátlók->terhesség!,hétköznapi stressz ha hétvégén kilazul(hétvégi,szabadágos vagy nehéz döntés utáni roham).Nagyon sokat segit a sötét szobában a pihenés,de a gyengéd masszírozás is,a bőrön át való idegingerlés.És bizony a roham előjeleinél van olyan,amikor nagyon sokat számít egy csésze erős fekete kávé is pont az említett szervi háttér miatt.Nagyon fontos,hogy a lélek is rendbe legyen téve,a megfelelő életvitel kialakítása így szintén sokat segíthet.A hideg-meleg zuhany,az úszás pl, ezek mind jó hatással vannak a vérkeringésre.Szóval nem mint kezelés,de mint karbantartás biztos,hogy nyerő!Bocs,hogy közbevágtam,én ezt tudnám hozzátenni.

Hátha Valaki mégis profitál belőle !

Hozzászóló: gyongyhalaszcser, 2009-07-28 20:16
Válasz erre: halacska, 2009-08-04 10:15
Csak tipp volt. Nyilván csak akkor csinálod, ha van "erőd" hozzá. Mellesleg; az algopyrin irritálhatja a gyomrot, s az erős hányási rohamban ez még inkább ronthat az állapoton (ekkor már szinte semmit nem tűr a szervezeted, ezért kellene már az első pillanatokban bevenni a gyógyszert !, ám a koffein segítség lehet, ui. a hányingeres állapotban lemegy a vérnyomás ! A coldrex lázcsillapító hatása révén hűti is az ereket. Nem vitatom, hogy van olyan állapot, amikor szinte magadról sem tudsz. A migrénes roham 2-2,5 napig is eltart, amely időtartam alatt a hányásos intervallum intenzitása nem egyforma !Ugyanakkor van kevert típusú fejfájás is, amikor egy fájdalom nem biztos, hogy átcsap migrénbe. Az állapotjavítást céloztam a javaslatommal. (A hagyma illóolajai révén oldja a görcsöket. Nemrég a patikában találkoztam egy migrén elleni orrspray-vel, amely erős paprika hatóanyagot tartalmaz, amely hasonlóan vérbőséget okoz.) Remélem, a saját módszereid beválnak ! Az is sokat számít, hogy miben hiszel ! Fájdalom nélküli napokat kívánok !

"tippek"-hez

Hozzászóló: kabala, 2009-07-28 19:35
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:43
Nem akarok kötekedni, de el sem tudom képzelni, milyen migréned van. Szerintem ez nem is igazi migrén, inkább csak fejfájás. Én igazán tudom mi a migrén. Ha egy roham alatt megpróbálnék hagymát szagolgatni, vagy rágcsálni, biztosan ott halnék meg. Először is azért, mert megmozdulni sem tudok a fájdalomtól, nem zuhanyozni, meg hajat mosni! Másodszor meg olyan baromi hányingerem van, hogy még kajára sem tudok gondolni, nem hogy hagymát szagolgassak. Úristen! Egyébként nálam a teljes lesötétítés, a füldugó és a fekvés az, ami segít valamennyit. De legfőképpen az, hogy amikor kezdődik a látászavarom, azonnal két Algopirint bedobok. Nem ajánlom senkinek a koffein-alapú fájdalomcsillapítókat, mint amilyen a Coldrex is.

"TIPPEK"

Hozzászóló: gyongyhalaszcser, 2009-07-28 13:07
Válasz erre: kabala, 2009-07-28 19:35
Minden Hozzászóló "problémáját" átérzem; én közel 30 éve vagyok "migrénes" ! Minden elérhető eljárást kipróbáltam már, átütő sikerről azonban nem számolhatok be. Sajnos ez egy "adottság", amivel számolni kell, s az életmódot ennek megfelelően szükséges kialakítani (elégséges alvás, stressz- dohányfüst kerülése, megfelelő étkezés stb). Nálam a leginkább bevált gyógyszer a COLDREX tabletta, ezt a migrén jelentkezésekor azonnal beveszem, majd fél-egy óra múlva másik szemet, attól függően, mennyire erős a fájás. Így 4-6 szemet szedek be (ám 4 órán belül 4-nél többet nem szabad) ! Eközben érdemes pihenni - mást úgysem lehet ilyenkor csinálni ! -, s megkérni valakit, hogy a szemkörnyékünket masszírozza, leginkább a szemöldök vonalát, felhúzva egészen a halántékon a hajas fejbőrig. Jó, ha ilyenkor esetleg úgy ellazulunk, hogy "be is tudunk aludni". Ha a fájdalom szűnik, érdemes valamit rágcsálni, mert ez is szünteti a fájdalmat (müzli, pattogó stb. Érdemes megpróbálni a megvágott vöröshagyma szagolgatását is, továbbá jótékony lehet egy zuhanyozás, hajmosás is ! Javaslom még a migrént kiváltó okkutatást; ez lehet gyomor- savas probléma (ez esetben kerülendőek a savtermelést fokozó ételek), illetve nagyon gyakran epe probléma, nyaki gerinc rendellenességek (rossz tartás), szembetegségek (a szem erőltetése - számítógép !-). Ha csak egy Embernek segíthettem a tippjeimmel, már örülök ! Fájdalommentes napokat kívánok Mindenkinek !

relpax

Hozzászóló: ofhed, 2009-07-27 13:15
Tudósításom hosszú, megalapozott időszakra és gyógyszeres kezelésre alapszik. Nálam végre bevált valami. Karkötő ide vagy oda, a gyors és hatékony segítség mégiscsak a relpax a migrénre. Megelőzve a sötét szobába bevonulásos szenvedést, a külvilág kizárását. Csak ajánlani tudom!

fejfájás

Hozzászóló: Genoveva, 2009-03-02 19:58
Én 33éves vagyok,14éve van migrénem(mióta szültem).Amiket itt felsoroltatok gyógyszert mind kipróbáltam,az imigram nagyon jó de sajnos nekem 1.5 hét alatt elfogyott olyan sokszor volt rohamom.Az orvosom közbe kiderítette az 1-ik erem a nyakamnál vékonyabb és talán az is gondot okozhat,de sajnos amíg nincs nagyobb bajom addig nincs beavatkozó műtét se.Én azt teszem amit az 1-ik hozzászóló írt,mágneskarkötőt hordok,nagyon sokat kell inni,és ha lehetséges sokat aludni.(igaz ez a mai világba lehetetlen)Én ennek betartása óta kb:2éve nem volt semmi bajom,de 4 napja leraktam a karkötőt,(mivel olyan dolgot csináltam,hogy zavart volna)és sajnos tegnap lezsibbadt a bal oldalam és foltokat láttam csak,utána jött az erős fejfájás,hányás.úgyhogy én ajánlani tudom a karkőtőt és mellé a sok folyadékot és pihenést,és természetesen ne feledjük a normális étkezést se.

köszi Steve

Hozzászóló: anyu, 2009-03-02 19:44
Kipróbálom a "CINIE-t,mert már egy vagyont költöttem az imigran-ra, havonta kell a 6 szemes 100mg-os, ami 10000ft.De ha nem lenne, én már bekattantam volna, annyira rosszul tudok lenni!!!(hányinger, hányás, halálfélelem,gondolkodási nehézség, keresem a megfelelő szót!!!Téboly!!!

a minőség is fontos!

Hozzászóló: ofhed, 2009-03-02 15:04
Én is kipróbáltam, de sajnos nem érte el a várva várt hatást, és én már beláttam, hogy az ár nem minden, ha a fájdalom pokollá teszi az életed. Számomra az érték: gyors, hatásos fájdalomcsillapítás. És ezt egyelőre csak a Relpaxtól kaptam meg, pedig régi motorosnak számítok. Magdy menj orvoshoz, ne szenvedj tovább, nem kell!

olcsóbb gyógyír Anyunak

Hozzászóló: Steve, 2009-03-02 14:14
Válasz erre: anyu, 2009-03-02 19:44
Lehet kapni az Imigran generikus változatát Cinie néven. Ugyanaz, csak hajszálpontosan feleannyiért. Fájdalommenteset!

Migrén

Hozzászóló: magdy, 2009-02-27 19:49
26 éves vagyok,pokollá tette az életemet a migrén.Azt hittem így fogok meghalni,de abba hagytam a fogamzásgátlót és mintha kicseréltek volna.Együtt érzek azokkal akik szenvednek.Kemény vele az élet!!!