Migrén - Mi a megoldás?
Több mint 10 éve migrénben szenvedek. Nem igazán használnak a gyógyszerek sem :( van akinek elmúlt idővel teljesen?
A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi
tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek
szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!
Migrén
Hozzászóló: Moni, 2009-09-29 06:32
Válasz erre: Detty, 2009-09-29 09:56
Válasz erre: Detty, 2009-09-29 09:56
Sajnos ez gyakori probléma a migrénes fájdalom. Alternatív gyógymódot tudok ajánlani, mely a tapasztalatok alapján nagyon sokat segít a migrénes fejfájásoknak. [email protected] várom hívásod.
van megoldás
Hozzászóló: Hamupipoke, 2009-09-03 19:55
Sziasztok!
Kisfiam tőlem örökölte a migrénjét, egész kicsi kora óta szenvedett tőle.
A fejfájás ambulancián ajánlották, hogy próbáljuk ki a lézeres akupunktúrát. Mivel engem korábban gyógyszerrel kezeltek, amitől kába voltam, így belekezdtünk ebbe az "alternatív" módszerbe.
Eleinte két naponta jártunk, majd hetente, majd kéthetente.... most ott tartunk, hogy a fiam nem is jár, mert nincs szüksége rá. Én 6 hetente megyek szinten tartás miatt, de szerintem már 3 hónapot is kibírnék.
Amit tudni kell, hogy előtte hetente fájt a fejem, lezsibbadtam, hánytam, látás- és beszédzavarom volt. Ha nagyon-nagy front jön, azt azért megérzem, de a fenti tünetek közül csak tompa fájdalmat érzek és ez már szuper!
kezelhetetlen
Hozzászóló: Detty, 2009-08-25 13:29
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:37
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:37
33 éves vagyok,gyerekkorom óta küzdök kisebb-nagyobb fejfájással,de néhány éve már iszonyú mértékig fokozódott a dolog.Nemcsak a fájdalom amivel meg kell bírkózni,hanem az iszonyat csomók,amik a tarkómon jönnek elő,de legutóbb már a hónom alatt is tapintható volt.Természetesen jártam dokinál,aki azt mondta,általában ami a fejben történik idegi alapon van,szedjek rá gyógyszert!:)Hát szedek,mint ahogy eddig is tettem,már egész életemben.Adott egy pofont a sz...-nak!Remélem nem kapok agyvérzést,mert időnként az orrom is vérzik!
Egyébként meg nem vagyok idegbeteg,csak migrénes!
Probak
Hozzászóló: eger3ke, 2009-08-14 10:35
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:40
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:40
En azert mentem orvoshoz, mert nem tudtam enni adni a kisfiamnak - a migren annyira lecsapott. Imigrant szedtem, de ratalaltam a Szumatriptan nevu gyogyszerre, ami lenyegesen olcsobb, de ugyanaz a hatoanyaga. A gond az, hogy alig birom magamban tartani legalabb egy fel orat, olyan erosen gyotor a hanyinger. Na meg az is igaz, hogy nem igazan szeretek hozzanyulni, mert eros gyogyszernek tartom. De hat mas egyaltalan nem hat. Hallotatok mar a kaverol citromleval? Ha az elso tunetek jelentkezesekor megiszok egy eros presszo kavet 1 citrom levevel - hat. Egy probat meger, vegul is nem lehet olyan artalmas mint a gyogyszer. En legalabb is ezzel kezdem es ha nem megy, akkor Szumatriptan. Ami pedig a magneses karkotot illeti-lehet, hogy azoknak valoban segit akiknek magas a vernyomasuk. Nekem normalis vagy tobbszor alacsony. Kiprobaltam de egy fel ora utan nem tudtam felkelni az agybol, olyan rosszul voltam tolle. Gondoltam megszokom, es nem tettem le. Hat elajultam es nem jottem helyre csak masnap. szoval nekem egyaltalan nem valt be. De a citromos kavet ajanlom mindenkinek. Meg ha hanysz is, kortyonkent jobban bennmarad mint barmi, gondolom a citrom miatt. Jo egeszseget mindenkinek!
Hátha mégis
Hozzászóló: halacska, 2009-08-04 10:15
A migrén bevezető stádiumában beszűkülnek az agy erei,ami oxigénhiányt okozva a szövetekben,fájdalmat okoz.Később ezek az erek kitágulnak,ami szintén fájdalommal jár.A megváltozott vérkeringési viszonyok elindítanak egy sor biokémiai folyamatot,ami szintén fájdalommal jár.A kiváltásért számos tényező felel,mint a vörösbor,a csoki,bizonyos sajtfajták!, alkohol,testi megerőltetés(természetesen...),éles fény,hirtelen melegfront,mensi,fogamzásgátlók->terhesség!,hétköznapi stressz ha hétvégén kilazul(hétvégi,szabadágos vagy nehéz döntés utáni roham).Nagyon sokat segit a sötét szobában a pihenés,de a gyengéd masszírozás is,a bőrön át való idegingerlés.És bizony a roham előjeleinél van olyan,amikor nagyon sokat számít egy csésze erős fekete kávé is pont az említett szervi háttér miatt.Nagyon fontos,hogy a lélek is rendbe legyen téve,a megfelelő életvitel kialakítása így szintén sokat segíthet.A hideg-meleg zuhany,az úszás pl, ezek mind jó hatással vannak a vérkeringésre.Szóval nem mint kezelés,de mint karbantartás biztos,hogy nyerő!Bocs,hogy közbevágtam,én ezt tudnám hozzátenni.
Hátha Valaki mégis profitál belőle !
Hozzászóló: gyongyhalaszcser, 2009-07-28 20:16
Válasz erre: halacska, 2009-08-04 10:15
Válasz erre: halacska, 2009-08-04 10:15
Csak tipp volt. Nyilván csak akkor csinálod, ha van "erőd" hozzá. Mellesleg; az algopyrin irritálhatja a gyomrot, s az erős hányási rohamban ez még inkább ronthat az állapoton (ekkor már szinte semmit nem tűr a szervezeted, ezért kellene már az első pillanatokban bevenni a gyógyszert !, ám a koffein segítség lehet, ui. a hányingeres állapotban lemegy a vérnyomás ! A coldrex lázcsillapító hatása révén hűti is az ereket. Nem vitatom, hogy van olyan állapot, amikor szinte magadról sem tudsz. A migrénes roham 2-2,5 napig is eltart, amely időtartam alatt a hányásos intervallum intenzitása nem egyforma !Ugyanakkor van kevert típusú fejfájás is, amikor egy fájdalom nem biztos, hogy átcsap migrénbe. Az állapotjavítást céloztam a javaslatommal. (A hagyma illóolajai révén oldja a görcsöket. Nemrég a patikában találkoztam egy migrén elleni orrspray-vel, amely erős paprika hatóanyagot tartalmaz, amely hasonlóan vérbőséget okoz.)
Remélem, a saját módszereid beválnak ! Az is sokat számít, hogy miben hiszel !
Fájdalom nélküli napokat kívánok !
"tippek"-hez
Hozzászóló: kabala, 2009-07-28 19:35
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:43
Válasz erre: wellness0, 2010-10-24 21:43
Nem akarok kötekedni, de el sem tudom képzelni, milyen migréned van. Szerintem ez nem is igazi migrén, inkább csak fejfájás. Én igazán tudom mi a migrén. Ha egy roham alatt megpróbálnék hagymát szagolgatni, vagy rágcsálni, biztosan ott halnék meg. Először is azért, mert megmozdulni sem tudok a fájdalomtól, nem zuhanyozni, meg hajat mosni! Másodszor meg olyan baromi hányingerem van, hogy még kajára sem tudok gondolni, nem hogy hagymát szagolgassak. Úristen! Egyébként nálam a teljes lesötétítés, a füldugó és a fekvés az, ami segít valamennyit. De legfőképpen az, hogy amikor kezdődik a látászavarom, azonnal két Algopirint bedobok. Nem ajánlom senkinek a koffein-alapú fájdalomcsillapítókat, mint amilyen a Coldrex is.
"TIPPEK"
Hozzászóló: gyongyhalaszcser, 2009-07-28 13:07
Válasz erre: kabala, 2009-07-28 19:35
Válasz erre: kabala, 2009-07-28 19:35
Minden Hozzászóló "problémáját" átérzem; én közel 30 éve vagyok "migrénes" ! Minden elérhető eljárást kipróbáltam már, átütő sikerről azonban nem számolhatok be. Sajnos ez egy "adottság", amivel számolni kell, s az életmódot ennek megfelelően szükséges kialakítani (elégséges alvás, stressz- dohányfüst kerülése, megfelelő étkezés stb). Nálam a leginkább bevált gyógyszer a COLDREX tabletta, ezt a migrén jelentkezésekor azonnal beveszem, majd fél-egy óra múlva másik szemet, attól függően, mennyire erős a fájás. Így 4-6 szemet szedek be (ám 4 órán belül 4-nél többet nem szabad) ! Eközben érdemes pihenni - mást úgysem lehet ilyenkor csinálni ! -, s megkérni valakit, hogy a szemkörnyékünket masszírozza, leginkább a szemöldök vonalát, felhúzva egészen a halántékon a hajas fejbőrig. Jó, ha ilyenkor esetleg úgy ellazulunk, hogy "be is tudunk aludni". Ha a fájdalom szűnik, érdemes valamit rágcsálni, mert ez is szünteti a fájdalmat (müzli, pattogó stb.
Érdemes megpróbálni a megvágott vöröshagyma szagolgatását is, továbbá jótékony lehet egy zuhanyozás, hajmosás is !
Javaslom még a migrént kiváltó okkutatást; ez lehet gyomor- savas probléma (ez esetben kerülendőek a savtermelést fokozó ételek), illetve nagyon gyakran epe probléma, nyaki gerinc rendellenességek (rossz tartás), szembetegségek (a szem erőltetése - számítógép !-).
Ha csak egy Embernek segíthettem a tippjeimmel, már örülök !
Fájdalommentes napokat kívánok Mindenkinek !
relpax
Hozzászóló: ofhed, 2009-07-27 13:15
Tudósításom hosszú, megalapozott időszakra és gyógyszeres kezelésre alapszik. Nálam végre bevált valami. Karkötő ide vagy oda, a gyors és hatékony segítség mégiscsak a relpax a migrénre. Megelőzve a sötét szobába bevonulásos szenvedést, a külvilág kizárását. Csak ajánlani tudom!
fejfájás
Hozzászóló: Genoveva, 2009-03-02 19:58
Én 33éves vagyok,14éve van migrénem(mióta szültem).Amiket itt felsoroltatok gyógyszert mind kipróbáltam,az imigram nagyon jó de sajnos nekem 1.5 hét alatt elfogyott olyan sokszor volt rohamom.Az orvosom közbe kiderítette az 1-ik erem a nyakamnál vékonyabb és talán az is gondot okozhat,de sajnos amíg nincs nagyobb bajom addig nincs beavatkozó műtét se.Én azt teszem amit az 1-ik hozzászóló írt,mágneskarkötőt hordok,nagyon sokat kell inni,és ha lehetséges sokat aludni.(igaz ez a mai világba lehetetlen)Én ennek betartása óta kb:2éve nem volt semmi bajom,de 4 napja leraktam a karkötőt,(mivel olyan dolgot csináltam,hogy zavart volna)és sajnos tegnap lezsibbadt a bal oldalam és foltokat láttam csak,utána jött az erős fejfájás,hányás.úgyhogy én ajánlani tudom a karkőtőt és mellé a sok folyadékot és pihenést,és természetesen ne feledjük a normális étkezést se.