Titok 2

Blog: MediQa - Szerző: ocem

Ajajj. Azt hiszem a "jövő hét" jövő év lett.

Boldog Új Évet, minde egyes és kettes olvasónak!
Azért még elárulom a titkot.
Valóban testközelből tapasztaltam meg a kórházi ellátást.
Bár így utólag inkább wellness hétnek lehettem részese. Teljes ágynyugalom, fogyókúra, diéta.
Szóval egy hasi műtét részese lehettem szeptember közepén. Egy elég tisztességes méretű endometriómát távolítottak el a petefészkemről.
Annyira nem volt jó érzés, főleg a műtét utáni egy napos intenzív osztályos tartózkodás. Az borzalmas volt. Az a tipikus, de jó vizsgaidőszak után aludhatsz egy teljes napot minden következmény nélkül. Ahhaaa. Csak nem kicsit fájt mellé a hasam, meg a nyakam. Ez utóbbit nem tudom mitől. Valószínűleg az intubálás miatt. Bár nem emlékszem, hogy az megtörtént-e. Ugyanis a műtőbe indulva olyan tuti cuccot kaptam a kis hátsómba, hogy iszonyat jókedvem kerekedett. Aztán már nem tudom a műtőasztalra hogyan kerültem át. Az még megvan, hogy nagyon kedves volt az anesztes néni, és minden akarata ellenére nem sikerült kézfej vénát szúrnia. (Mondjuk 90/60-as vérnyomás mellett nem meglepő).
Szüval igen. Őrző. Ott is nagyon aranyosak voltak a nővérek. Állítólag beszéltem a dokimmal is. Bár ezt se cáfolni se megerősíteni nem tudom. Viszont a katéterre emlékszem...
Szerencsére egy napi vendégszeretet után elhagyhattuk saját lábunkon a terepet. A felállás érdekes volt, inkább fájdalmas...
De kemény voltam :)
Egyébként a szobatársak is nagyon jó fejek voltak. Végig dumáltuk a napot. És egymást hajtottuk, hogy ki megy ki gyorsabban pisilni, ki tud egyenesebben járni, meg ilyenek.
Meg a drága családom és a kedves kis csoporttársaim is naponta látogattak. Tiszta jó volt.
Szóval ha a műtéttől és a fájdalmaktól és hasonlóktól eltekintünk tényleg egy megérdemelt pihenés volt az egész egy sikeres vizsgaidőszak egy még sikeresebb nyári gyakorlat után.
Csak sajnos azóta gyógszereket kell szedni, amik gyakorlatilag menopauzát okoznak annak minden hátrányával. És ez már annyira nem okoz örömet, viszont egyszer ezen is túlleszünk :)
Ha sikerül gyakrabban írosgatnom, akkor a következő témám az évközi gyakorlat lesz. Traumatológi-ortopédia. Röviden és tömören mennyország és pokol...
Szándékaim szerint egy hetilap sebességét megpróbálom fölvenni, és nem Kincses Kalendárium tempóban írom a következő szösszenetet.

BÚÉK!!!