Újrakezdés?

Blog: MediQa - Szerző: ocem

Hát igen. 4. éves lettem.

Még szinte felfoghatatlan. Elég sok mindn történ legutóbbi post óta.
A lényeg az, hogy minden vizsgám megvan, és hétfőtől kezdődik a cirkusz.
És ezt most szó szerint cirkusz lesz, mert új rendszert vezettek be.
5 hét elmélet, 4 hét gyakorlat, 5 hét elmélet. Meg félidőben egy hét vizsga. A gyakorlat meg félévente kétszer 2 hét klinikákon, napi 6 óra. 
Ezzel nincs is baj, nem lenne rossz, de azért mindent el tudnak rontani, főleg a mi kis tanulmányi osztályunk.
A neptun kb 2 perc alatt romjaira hullott. Kb 6 ember tudott jelentkezni, a többiek nem. Persze életemben először én is a kiválaszotttak közt voltam.
De azért nem sokáig örültem, mert délutánra már le is jelentkeztettek, de csak a gyakorlatról. Mert esélyegyenlőség meg ilyenek. Nem mintha ezt más fórumokon annyira érvényesítenék. Pl. mikró vizsgán, de mindegy.
Ja és hogy miért ekkora para ez a jelentkezés?
Mert pl. sebészet gyakorlatra Debrecenben a Klinikára és a Kenézybe összesen van 32 hely. A baj, hogy kb. 200-an vagyunk az évfolyamon.
Lehet még jelentkezni Szolnokra, Miskolcra... és más városokba, de mi mind a 200-an ide járunk egyetemre, itt élünk, ne küldjenek máshova!
Szóval lesz még itt botrány. Nem is kicsi...
Mert felháborodás az már van, szerintem jogosan.
Hát ennyit az j évről. Amit már nagyon vártam, mint egy lökött kisiskolás, kb. 1 napig örültem annak, hogy megvan a patkó vizsgám és tök jó minden.
Most meg egyet tudok, hogy hétfőn 10-től megelőző orvostan előadás a Pathológia előadóban. És ennyi. A többi még homályos köd...
Hát most ennyi a puffogásból, majd még közlöm a fejleményeket. Én is kíváncsian várom.