Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Benövés

Hozzászóló: cica35, 2012-04-17 06:28
Sziasztok Nekem kétszer fordult elő, hogy benőtt a körmöm. Egyszer a pedikűrös segítségét kértem de másodjára magam oldottam meg. Van egy házi csodaszerünk liliomos pálinka a neve. Fehér liliom pálinkába (vodka is meg teszi) áztatva és 2-3 hét mire meg érik a virág meg barnul benne. Ki vágom a benőtt körmöt majd a pálinkába áztatott vattát, vagy egy kis darab virágot teszek rá egy éjszakára. Kiszívja a gennyet és már rendbe is van. Esetleg egy két napig körömvirágkrémmel kenegetem.

Sziasztok!Számomra érdekes volt,az a szó,hogy

Hozzászóló: Judit, 2011-12-10 19:52
Sziasztok!Számomra érdekes volt,az a szó,hogy érzéstelenítés..Nekem háromszor vágták ki érzéstelenítés nélkül a körmömet,hiába kértem rá érzéstelenítést,azt mondták erre nem kell..Mondanom sem kell csillagokat láttam,annyira fájt,szerencsére most rendben van,de nem a sebészeknek köszönhetem!!!!!

Hüledezve olvasom a sok műtét-lézer-kozmetikus

Hozzászóló: Timi, 2011-02-09 10:51
Hüledezve olvasom a sok műtét-lézer-kozmetikus kezeléseket. Minek?Nekem is gyerekkorom óta rendszeresen jelentkezik a körömbenövés, sosem kellett a kezelésével máshoz fordulnom.Amikor érzem, hogy kezd érzékennyé válni, akkor még várok 2-3 napig. Ezután beáztatom (többnyire egy 10 perces zuhanyozás is megteszi), és egy hosszabb (3-4cm-es) kisollóval benyúlok a köröm alá a szél mellett, amilyen mélyen csak tudok (a gyulladás miatt elválik a köröm a hústól), bevágom, majd megfogom a köröm felső részét, és egy mozdulattal kirántom/húzom. Fontos, hogy a benövésből kifelé húzzam. Az ujjamat tiszta pzs-vel megnyomkodom, törölgetem, hogy az esetleges gennyet kinyomjam, másnapra már nem érzek semmit. Kicsit kellemetlen, ez tény, de pár perc alatt rendben van a lábam, nem szenvedek vele napokig/hetekig. Ajánlom mindenkinek, aki nem fél maga megoldani a problémát.

Közel hét éves tapasztalattal alkalmazom

Hozzászóló: Una Perla, 2010-12-08 19:26
Közel hét éves tapasztalattal alkalmazom a spange technikákat még nem tapasztaltam, hogy sérülést okozott volna egy rosszul felhelyezett köröm szabályzó ilyen esetekben elszakad, nem tapad a köröm felülethez stb.Nem csak nyolc fajta létezik, nem is kell minden fajtát beruházni, elég három módszert jól megtanulni alkalmazni.Kedves Éva részt kellene venni még egy-két képzésén ahhoz, hogy megismerje közelebbről is a módszert.

Sziasztok! Én pedikürös szakember vagyok,

Hozzászóló: ÉVA, 2010-11-15 21:31
Sziasztok! Én pedikürös szakember vagyok, a múlthónapban voltam szakoktatói képzésen és a spangéről volt előadás . Ott volt egy fiatal lány akinek a rosszúl felhelyezett spange maradandó károsodást okozott a nagylábujjon. Azt tudnotok kell 8 féle spange létezik egy szett 40 000-60 000 Ft között mozog ,/ nem véletlen / mert sok féle vastagságu és formáju köröm van.Kérdés ki tud ennyi pénzt beinvesztálni a válalkozásába. hogy a legmegfelelőbbet kitudja válaszatni a számodra. A lézeres megoldást én is jónak tartomés fontos hogy a mátrixot kiirtsák így nem tud ott visszanőni a köröm. Ha havonta együttműködsz egy jó szakemberrel jól karbantartható ez a probléma.

Hello!Cache-nek és Audrey-nek üzenem, hogy

Hozzászóló: olvasó, 2010-09-08 17:14
Hello!Cache-nek és Audrey-nek üzenem, hogy Bp. határában, Pomázon egy sebészeti rendelőben is használnak spanget. Nézzétek meg a weblapjukat: www.gyogykozpont.huSok sikert és gyógyulást!

Sziasztok!Miskolcon tudok egy isteni jó

Hozzászóló: magyarhal, 2010-08-31 14:48
Sziasztok!Miskolcon tudok egy isteni jó pedikűröst, aki garantáltan rendbehozza, szerintem a legreménytelenebb körmöt is. Én is túl voltam már egy teljes körömlevételen, fájdalmas beavatkozásokon, amikor "kezelésbe vett". Ami nem kevés időt vett igénybe, de azóta panaszmentes vagyok-lekopogom-. Ha valaki szeretné a számát, itt kérheti:[email protected]

MEGOLDÁST MONDOK! 52 évesen rengeteget

Hozzászóló: real.istvan, 2010-08-30 15:55
MEGOLDÁST MONDOK! 52 évesen rengeteget küszködtem az örökletes körömbenövésemmel. A keresztfiam kb. 15 évesen ugyszintén. Őt többször is műtöttém a cikkben feltüntetett módon, de nem sokat ért. Én magam már lassan mazohistává váltam, amikor neki fogtam a körömvágásnak, csak úgy lehetett, ha úgy fogom fel a fajdalmat, hogy jaj de jó- és egyébként meg, hadd vérezzen! Aztán ez sem jött be, pediküröshöz jártam a városban a legjobbhoz. A végén elmondhatom, hogy az is csak rontott a dolgon. ÍGY kerültem el egy lézerrel műtő orvosnőhöz. Vigyázat!! Nemcsak egyfajta lézeres van! Ez véglegesen eltávolítja a körömház szélét is, és szélen többé nem nő köröm. Fájdalommentes, egy hónap kötözgetés és kész. Már több mint 3 éve mütött - maszekban, kb élenként 12 ezer Ft volt- és semmi problémám nincs.!!! [email protected]

Sziasztok! Olvasgattam a hozzászólásokat

Hozzászóló: Audrey, 2010-08-27 22:09
Sziasztok! Olvasgattam a hozzászólásokat és a helyzet az, hogy még mindig nem találtam infót arra vonatkozóan, hogy hol csinálják. :-( Tudom, írjam be a Gugliba... hát, ott se tobzódnak...Én magam is pedikűrös vagyok, bár még a Spange-s továbbképzésen nem vagyok túl. Nem szeretnék magamon kísérletezgetni és a fájdalom is egyre rosszabb, ezért keresek szakembert. Ami a sebészetet illeti: a mindkét egyes ujjamon ("nagylábujj") összesen 18-szor szedték ki, legutóbb májusban. Lézerrel is próbálkoztam, néhány évig jó volt, aztán megint kezdődött előröl. Az esztétikájáról meg ne is beszéljünk, a sejtek roncsolása nem volt teljes, azóta szinte mindenhol ferdén, 2 rétegben stb. nő a körmöm. Még nehezebb rendben tartani mint eddig... Szóval, ha valaki tud egy megbízható szakembert aki fölteszi a Spange-t, légyszi szóljon! Köszi!

Sziasztok!Én is hosszú évek óta szenvedek

Hozzászóló: Cache, 2010-08-19 13:07
Sziasztok!Én is hosszú évek óta szenvedek a benőtt körömtől. Legalább 15 alkalommal vágták már ki, de sajnos mindig visszanőtt. ördögi kör, amiből úgy látom csak alternatív módszerekkel lehet kilépni. Javarészt rossz tapasztalataim voltak a sebészekkel, nem ismerik fel, hogy az alapvető probléma nem azzal van, hogy rosszul vágjuk, mert nekem gyakorlailag már a köröm növésekor benő, a sok hentesmunka után esélye sincs hogy szabályosan nőjön. Úgy döntöttem kezembe veszem a dolgot, nincs kedvem életem végéig sebészhez járni kéthavonta. Elolvastam a fórumhozzászólásokat és a lehetőségeket, úgy döntöttem először pedikürösnél próbálkoznék aki ismeri a Spange technikát és szakszerűen elvégzi a felhelyezést. Tudtok ajánlani valakit Budapesten? Nem számít hol, a cél és az egészséges köröm érdekében utazom...