Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Benövés

Hozzászóló: cica35, 2012-04-17 06:28
Sziasztok Nekem kétszer fordult elő, hogy benőtt a körmöm. Egyszer a pedikűrös segítségét kértem de másodjára magam oldottam meg. Van egy házi csodaszerünk liliomos pálinka a neve. Fehér liliom pálinkába (vodka is meg teszi) áztatva és 2-3 hét mire meg érik a virág meg barnul benne. Ki vágom a benőtt körmöt majd a pálinkába áztatott vattát, vagy egy kis darab virágot teszek rá egy éjszakára. Kiszívja a gennyet és már rendbe is van. Esetleg egy két napig körömvirágkrémmel kenegetem.

Sziasztok!Nekem minden évben egyszer legalább

Hozzászóló: Mester, 2010-03-10 15:22
Sziasztok!Nekem minden évben egyszer legalább műteni kellett.Ez kb.20 évet jelent.Volt olyan,mikor megműtötték azután elfertőződött,mert koszos szikét használtak.Akkor még egy műtét...Alig vártam,hogy helyrejöjjön.Ki akart újulni.Népgyógyászatban használt forrázatot használtam.Azóta nincs.A kisfiam is hajlamos erre sajnos.Amint megfájdul,azonnal borogatom.Neki sem jött ki.A paradicsom csak a gyulladást szedte le,de ez a forrázat mindent.Sebre,gyulladásra,szemgyulladásra egyszóval mindenre jó!