Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

NA PERSZE HA VAN EGYNAGYON ÜGYES MANIKÜRÖS

Hozzászóló: ani, 2010-07-24 22:05
NA PERSZE HA VAN EGYNAGYON ÜGYES MANIKÜRÖS AKKOR AZ IS KI TUDJA VÁGIN NEKEM LEGÁLÁBI Ő SZOKTA KI VÁGNI DE Ő NAGYON ÜGYES

SZIASZTOK MIMÁR TUL VAGYUK A LÉZERES

Hozzászóló: ani, 2010-07-24 22:01
SZIASZTOK MIMÁR TUL VAGYUK A LÉZERES MÜTÉTEN AZ OTTA NEM NŐ BE A KÖRMÖM NEKTEK IS AJÁLOM

Sziasztok,Sokat küszködtem én is körömbenövéssel,

Hozzászóló: raw, 2010-07-21 23:08
Sziasztok,Sokat küszködtem én is körömbenövéssel, volt 2 műtétem is (teljes körömeltávolítás), aztán persze kiújult.Na akkor kezdtem el kicsit gondolkodni és kipróbáltam a körömkiemeléses technikát (bár akkor még nem tudtam, hogy ez a neve), csak én a fokozatmentes verziót. Ollóval bevágtam a körmöt, elválasztottam a körömágytól és sterilizált ék alakba vágott műanyaggal lapot (floppy lemez belseje) dugtam alá, úgy, hogy a vadhúst is fedje, aztán vissza az egész. Durván hangzik, de 2 nap múlva gyakorlatilag vége lett a szemvedésnek és ahogy lenőtt a köröm megszűnt a benövés. Bár azóta is benő a körmöm évente 1-2 alkalommal, de mivel a köröm széle nem tapadt le a körömágyba ano a műanyag miatt, így egy kis zsebkendő pamacsot elég begyömöszölni és pár nap alatt elmúlik, fertőtlenítés nélkül (én nem szoktam legalább is). A hátránya a dolognak, hogy rendszeresen tisztítani kell a le nem tapadt köröm alatti részt is, mivel az egy bacinevelde gyakorlatilag. Nekem speciel még nem volt ebből gondom.Persze senkinek sem ajánlom, hogy ezt a módszert kövesse, szerintem, ha simán aládúcolja fokozatosan a benőtt területet vattával vagy pzs darabokkal, az is megfelel. Szerintem ez a legolcsóbb és legbiztonságosabb megoldás.

Sziasztok ! Tudtok a 15 kerületben, vagy

Hozzászóló: Vendég, 2010-06-08 09:48
Sziasztok ! Tudtok a 15 kerületben, vagy környékén ( 4 vagy 14 ker) valakit aki a Spange 3 To kezelést csinálja? köszi

sziasztok! Nekem is be volt nőve a körmöm,

Hozzászóló: Vendég, 2010-05-17 16:36
sziasztok! Nekem is be volt nőve a körmöm, valamivel szerencsésebb vagyok mit az átlag mert nekem csak néha fordul elő, attól függ mennyire rosszul vágom le. Nem sokat foglalkozom a körmeimmel, csak levágom és kész. 10 évig nem is volt semmi gond, de idén összejött. Beleestem abba a hibába hogy minél jobban idegesített, fájt, annál többször próbáltam kivágni hátha sikerül. Hát nem hogy sikerült, egyre roszabb lett... kb 4 hónapig küszködtem vele, begyulladt folyt a genny belőle. Elég jól bírom a fájdalmat, de ez már annyira fájt hogy, nem tudtam mit csináljak vele. Nem bírom elviselni ha más vágja le a körmömet ezért pedikűrös szóba sem jöhet, orvos szintén nem játszott mert láttam már ilyen műtétet és hentes munkát csinálnak (nem az orvosokat szidom hanem a módszer rettenetes) valamit édesanyám műtőben dolgozik és ő is mondta hogy nem ajánlja. Szóval azt csináltam hogy egy kis vattábol golyót sodortam és a körmöm alá nyomtam. Először kisebbet, aztán mindig valamivel nagyobbat. Plusz bekentem kátrányos szivatókenőccsel és bekötöttem. Én már aznap éreztem hogy javul mert nem fájt annyira, mivel a vatta kicsit felemelte a körmömet és nem ért hozzá az érzékeny részhez. A kenőcs is tette a dolgát. Napról napra jobb lett, pár nap után már nem kellett a kenőcs csak a vattát nyomkodtam a körmöm alá (többször cseréltem egy nap, nehogy emiatt fertőződjön el még jobban) mindíg közelebb tolva a benőtt fél széléhez. Szép lassan csökkent a duzzanat, és meggyógyult a seb is. Hagytam jó hosszura megnőni aztán mikor kb fél centi hosszú volt a körmöm jó meleg vízben áztattam kb 1 órát aztán egy keskeny hegyes végű ollóval lassan kiemeltem és levágtam a körmöm, persze már a helyes módszerrel (nem túl rövidre és nem csak ahogy sikerül hanem egyenesre). Rögtön megkönnyebültem, biztonság kedvéért lekentem betadinnal és bekentem antibiotikumos kenőccsel. Másnapra semmi bajom nem volt, nem fájt, lement a duzzanat is. Azóta nincs semmi baja. Lehet hogy csak szerencsém volt, nem tudom. De szerintem egy próbát megér, tudom hogy van aki évekig szenved vele, most az a 3-4 hét amíg kinől a köröm annyira hogy le lehessen vágni már semmi:)

Sziasztok! Én most 13 éves vagyok, 12

Hozzászóló: Vendég, 2010-04-18 09:30
Sziasztok! Én most 13 éves vagyok, 12 évesen benőtt a jobb lábamon a köröm, gennyes volt és vadhúsos. Kivágták. Aztán a bal lábamon is benőtt, kivágták. A bal lábam ott nem nő be, de a jobb lábamon megint benőtt megint vad hús alakult ki. Felesleges kivágattatni.Multkor voltam lézeres kezelésen egerbe, nagyon rendes a doki kapok két érzéstelenítőt kivágta a vadhúst és utána lézerezte.Sokkal kellemesebb megoldalás mintha vágattatnánk. Nekem is várnom kellet 2 hetet mire beírtak, sok mindent kipróbáltunk hogy enyhítsük a gyulladást, hogy kihúzzam azt a két hetet. Paradicsom magos levét kell rátenni s reggelig rajta hagyni.Levitte a gyulladást de nem teljesen.Tév hit hogy forróvízbe kell áztatni, az csak jobban begyullasztja, langyos vízbe kell, s mindig szárazra törölni. A lézer után kaptam a doktortól ilyen barna krémet azzal kell kenni jó pár napig s nem szabad hogy víz érje mert elfertőződik. Ha jól tudom kb. egy közöm szél kimetszése 18 000Ft. De ezt egerbe csinálták a lézer klinikán.

Sziasztok.Írtam már lejjebb,októberben

Hozzászóló: Vendég, 2010-04-15 23:04
Sziasztok.Írtam már lejjebb,októberben műtöttték a jobb nagylábujj körmömet.Erre az időre nőtt vissza a köröm,s naná hogy nem rendesen,mert már ismét be van gyulladva,gennyes,fáj.Pont a dokik mondják,hogy nem lehet bevágni,dehát épp ők azok akik felvágják hosszába az egészet,s persze hogy visszanől.Most elmegyek pedikűröshöz,de kétlem,hogy tud vele bármit is kezdeni,ha mégis,az biztos fájni fog.Én megőrülök,nem akarok megint sebészetre menni,de így se maradhatok,hisz folyamatosan nől,ez csak rosszabb lesz.Ezt a spange megoldást kipróbálnám,tudja esetleg valaki,Szombathelyen hol csinálnak ilyen kezelést?

Sziasztok!Nekem minden évben egyszer legalább

Hozzászóló: Mester, 2010-03-10 15:22
Sziasztok!Nekem minden évben egyszer legalább műteni kellett.Ez kb.20 évet jelent.Volt olyan,mikor megműtötték azután elfertőződött,mert koszos szikét használtak.Akkor még egy műtét...Alig vártam,hogy helyrejöjjön.Ki akart újulni.Népgyógyászatban használt forrázatot használtam.Azóta nincs.A kisfiam is hajlamos erre sajnos.Amint megfájdul,azonnal borogatom.Neki sem jött ki.A paradicsom csak a gyulladást szedte le,de ez a forrázat mindent.Sebre,gyulladásra,szemgyulladásra egyszóval mindenre jó!

Sziasztok! Igen, ez egy elég kellemetlen

Hozzászóló: Vendég, 2010-03-09 18:20
Sziasztok! Igen, ez egy elég kellemetlen probléma, de a spange valóban nagyon jó megoldás és általában sokkal kevésbé drasztikus, mint a műtétek. Ha érdekel, jelentkezz a [email protected] email címre.

Sziasztok,nekem kb9-10 éve kezdődött reggetegszer

Hozzászóló: Vendég, 2010-03-09 13:55
Sziasztok,nekem kb9-10 éve kezdődött reggetegszer voltam dokinál előszőr egy vandál csinálta(2szer)aztán elmentem egy kozmetologus-bőrgyógyászhoz de sajna csak ideig óráig tartott a szép láb,sokszor mire elmúlt a műtét nyoma és kezdett észhet térni a körmöm akkor újra kezdte a tövénél,azt mondta akkor a doki h ez olyan módszer amitől soha többé nem nő vissza na ja azóta 3szor voltam és mindig csodálkozott,2005ben voltam utoljára azóta magamnak csinálom mert nekem mégegyszer nem szúrnak injelókciót a lábújjamba!!!!!Hallottam az egy napos sebészetről azt fontolgatom ellátogatok,mert ébren nem csinálom mégegyszer végig az tuti!!!Mostanában vannak jó időszakok és vannak rosszak van h alig merem megmozdítani a lábújjam és a zokni érintése is könnyeket csal a szemembe de van hogy semmi baja,nem fáj és FEHÉR zoknit húzhatok vagy mezitláb lehetek:)Ez ritka.Sajnos pénzem nincs a drága kencéket kipróbálni ezért a házi dolgokat teszem:(ha nagyon gyulladt akkor paradicsimot és befóliázva hagyom reggelig ez kiszívja a gyulladást,ecetes lábfürdő.Aki tud még hasonlo módszert vagy nem túl drága szert az írjon emailt lé[email protected]