Benőtt köröm - Hogyan előzze meg, mit tehet ellene?

A benőtt köröm népbetegség, kezelése az egyik leggyakoribb ambuláns (járóbeteg) műtét. Milyen okokra vezethető vissza az elváltozás kialakulása és hogyan kezelhető?

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Hat nem tudom, vagy en vagyok fakir... en

Hozzászóló: Vendég, 2010-03-09 09:59
Hat nem tudom, vagy en vagyok fakir... en magamnak szoktam elintezni a sebeszi beavatkozast egyedul. egy vekony kisolloval, egyk kezemmel elszoritom a labujjam tovet, majd a kisolloval szepen vegig vagom a szelet egeszen vegig, majd a tetejerol ugyan csak a kisollaval a vadhust, kicsit szokott verezni, de nem jelentos. fajni nem faj sokkal jobban mint amugy is faj a benoves miatt es az elszoritassal csokentem a fajdalmat.2 perc alatt kesz is az egesz :)

Sziasztok! Én is szendvedtem ezzel több

Hozzászóló: Vendég, 2009-11-26 12:07
Sziasztok! Én is szendvedtem ezzel több hónapot... írtam ide is (2009-09-15 10:44:27). Megtaláltam a megoldást: http://antemed.invivo.hu/https://www.webbeteg.hu/index.php már lassan két hónapja, hogy fent van a körmömöm a Spange, és teljesen tünet és fájdalommentes. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki nem akar műtétet, vagy már műtötték, de fél a visszanövéstől. A lényege, hogy a lefele domború körmöt ellaposítja, így az nem tud benőni :) SZUPERJÓ :)

Én is így jártam,rosszul pedikűröztem,s

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-14 22:42
Én is így jártam,rosszul pedikűröztem,s benőtt a jobb nagylábujjamon a köröm:(" hónapig kínlódtam,mire beláttam,semmi se használhat,csak a sebész segíthet.Tegnap meg is oldattam..hát még mindig remegek,ha az érzéstelenítő injekcióra gondolok,amit a lábujjam tetejére kaptam.Még tegnap éjjel is zsibbadtam,a mai kötéscsere pedig egy tortúra volt,hisz a géz bele volt ragadva a sebbe:(Úgy csináltam,ahogy mondták,kamillateába áztattam ki,de nagyon fájt.Amúgy a műtét lényege az volt,ahogy fennt is írták.Hosszába kivágtak a köröm részéből egy darabot,majd a benőttet is kiszedték.Amúgy a doki nagyon rendes volt,legalábbis szerintem ennél kíméletesebb nem lehetett volna,már csak a beavatkozás"tartósságába"reménykedek.Félek én is,hogy visszanől,hiába figyelek most majd jobban oda a pedikűrözésre.Hisz ha heti 1mm-t nől,lehet kb.2hónap múlva ott leszek ahol a part szakad??Nagyon nem szeretném,fennt írják azt a fenol-oldatot,de az mire jó,s hogy kellene használni??Megteszek bármit,hogy ne kelljen ezt újra átélnem,de a lézert szerintem kihagyom.Azt csak akkor választanám,ha az orvos is javasolná,mert annyira rossszul nőne be újra vissza.

Ja,és légyszi az e-mail címemre írjatok,azt

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-14 16:27
Ja,és légyszi az e-mail címemre írjatok,azt biztos elolvasom! [email protected] Köszi szépen még egyszer!

Sziasztok!Nekem is állandóan be van gyulladva

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-14 16:24
Sziasztok!Nekem is állandóan be van gyulladva mindkét nagylábujjam mindkét szélén lévő bőrrész.Elég deformált a körmöm sajnos,lefelé ívelt és egyben felfelé álló is:SIlyet még nem láttott senki szerintem:ONagy szükségem lenne egy orvosra aki meg tudná műteni,vagy pedig arra a módszerre,ami fájdalommentes és itt írtátok,hogy létezik ilyen.Erről még nem hallotam,de ha nem féj,akkor jól hangzik,mivel nagyon félek mindenféle műtéttől.Hol található ez a lábcentrum?Nem tudok a körmeim miatt magassarkút felvenni,pedig egy nőnek csak az illene bizonyos alkalmakra.Most lesz a szalagavatóm,és fogalmam sincs milyen cipőben megyek,sehol nem találtam eddig olyat,ami ne nyomná a körmeimet.Esetleg ha tudtok pesten valami jó cipőboltot,ami megfizethető,és szandált vagy a most divatos "lyukas orrú cipő"-t árulnak ott,megköszönném a címet nagyon!Most biztos nem műtetem meg majd csak jövőre.Előre is köszönök mindent!

Helló! Műtét után mindenkinek ajánlom

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-05 12:41
Helló! Műtét után mindenkinek ajánlom a bioptron lámpa használatát. Érdemes, 5 év óta nem nőtt vissza! Igaz azóta is többször meglámpázom.

Sziasztok! Többen is említettetek egy

Hozzászóló: Vendég, 2009-09-15 10:44
Sziasztok! Többen is említettetek egy lábcentrumot, ahol a körömszabályozással (Spange) dolgoznak. Lécci írjátok meg, h ez melyik, hol van? Nekem tegnap pedikűrös vágta ki másodszor a körmöm, és azt mondja, kevés az esélye, hogy ki tud nőni, mert lefele nő a körmöm, tehát a spange szerintem megoldás lehet erre. Még egy kérdésem lenne, bármilyen állapotú/formájú körömre fel tudját tenni ezt a spange-t? Köszi a válaszokat előre is!

A megoldás a bajra=Meg kell tanulni körmöt

Hozzászóló: Vendég, 2009-08-23 08:55
A megoldás a bajra=Meg kell tanulni körmöt vágni.Egyszer nekem is benőtt de azóta nem vágom se kerekre se tövig.És láss csodát elkerül a körömbenövés.Persze akinek eleve deformálva nő annak ez nem fog menni,sajnos.

30 évvel ezelőtt szülés után szembesültem

Hozzászóló: Vendég, 2009-08-22 22:59
30 évvel ezelőtt szülés után szembesültem e problémával, mindkét lábujjam begyulladt, vadhús nőtte be. A megoldás hosszú kínszenvedés után a műtét volt. Ezt követően több figyelmet szenteltem a lábujjamra, ami tavaly májusig hatásos volt. Ismételten ugyanazzal szenvedtem mint 30 éve. A megoldás ez esetben is a műtét volt. Sajnos nem sokáig örülhettem, mert októberre ismét begyulladt, újra vadhús nőtt. Egész télen kenegettem tetran kenőccsel aminek az lett a vége, hogy hónapok után hagytam lenőni a körmöt, így mára már teljesen gyógyult.

Én két éve szenvedek a benőtt körömtől.

Hozzászóló: Vendég, 2009-08-22 20:05
Én két éve szenvedek a benőtt körömtől. Aztán találtam egy lábcentrumot, ahol fájdalommentes megoldást ajánlotta. Két hónapja van Spange a nagy lábujjaim körmein és igazán mondhatom semmi kellemetlenséget nem okoz, viszont szépen elkezdett kinőnoi a körmöm. Mindenkinek javaslom, hogy mielőtt műtétre szánja el magát keressen meg olyan pedikűröst, aki ismeri és használja is ezt az eszközt.