Pár napos méregtelenítés

Blog: Méregtelenítés - Szerző: Victory

Most szeretnék megosztani egy bevált, pár napos méregtelenítő tippet. Mivel rövid, nem viseli meg nagyon a szervezetet, ezért ideális a téli napokra.

A kúra alatt minden napunkat egy jó nagy pohár citromos vízzel (kiválóan lúgosít) kezdjük, és legalább 2 l ásványvizet igyunk meg naponta.

Első két nap csak előkészítjük szervezetünket a méregtelenítésre. A harmadik nap zöldséget, a negyedik nap nagyrészt gyümölcsöt együnk, ötödik nap pedig fokozatosan visszatérhetünk a megszokott étkezéshez.

Első nap még rendesen lehet ennünk könnyű ételeket. Az alkoholt és az édességeket viszont már kerüljük.

A második nap tovább könnyítünk étkezésünkön, kerüljük a fehérjéket (ne együnk húsokat, tejterméket és tojást se). Kerüljük a sós és cukros ételeket. Édesség helyett inkább gyümölcsöt válasszunk.

A harmadik nap csak zöldséget együnk, lehetőleg egyfélét, melyet megbízható forrásból szerezünk be. Kiváló választás a sárgarépa ezt lehet nyersen, vagy párolva enni. Elropogtatni, vagy lereszelni. Nagyon fontos a 2 l folyadék bevitele, gyógytea és ásványvíz, esetleg sárgarépalé formájában.

A negyedik nap a reggeli citromos vizünk után, gyümölcssalátát érdemes fogyasztani friss gyümölcsökből. Ebédre párolt gyümölcsöt, esetleg egy pohár joghurtot is ehetünk. Este párolt zöldséget vacsorázzunk egy kis olíva olajos, citromos öntettel, kis adag barnarizzsel.  

Ötödik nap a citromos víz után könnyű reggelit válasszunk. Gyümölcsöt, gyümölcslevet, pirítóst, joghurtot. Ebédre saláta egy kis sovány csirkemellel, estére visszatérhetünk a megszokott étkezési szokásainkhoz.

A kúra alatt érdemes minden nap átdörzsölni bőrünket, hogy a mérgektől könnyebben megszabaduljunk és felfrissüljünk. Legyenek ezek a napok nyugodtak, ne tervezzünk semmi extrát, vagy megerőltetőt. Ha tehetjük a harmadik és a negyedik nap essen hétvégére és válasszunk egy könnyed olvasmányt kikapcsolódásként. Sokat pihenjünk, relaxáljunk. Vegyünk illóolajos fürdőt és lazítsunk.

Jó méregtelenítést mindenkinek!