• Méregtelenítés
    Victory blogja

    Advent

    Eljött az advent időszaka, meggyújthattuk az első gyertyát az adventi koszorún. Elkezdhetünk készülődni a Karácsonyra (és itt nem az esztelen vásárlási lázra gondolok). A keresztény egyházban az advent ünneplésével együtt alakult ki az ún. kisböjt, azaz az adventi böjt. Hagyományosan a vallás által létrehozott böjt nem csupán a táplálkozást, a testi megtisztulást érinti, hanem egy összetett lelki-testi egészségterápia. A nyugati kereszténységnek (vallások közül hazánkban ez a legelterjedtebb) két hosszú böjtidőszaka van: a Nagyböjt és az Advent. Melyek egy-egy ünnepet készítenek elő:a Nagyböjt a Húsvétot,  az Advent Karácsonyt. Az Adventi böjt Advent első napján, a december 25-ét megelőző negyedik vasárnapon kezdődik, és december 24. éjfélig tart. A Nagyböjt a Húsvét előtt hat héttel kezdődik és Húsvétvasárnapig tart. Már akkor is tudták, hogy télen nem érdemes nagyböjtbe kezdeni, ilyenkor ugyanis a szervezetnek szüksége van a tartalékokra, ezért javasolt a téli időszakban csak pár napos böjtbe, tisztítókúrába kezdeni mely esetleg a böjthöz hasonlóan hetente ismételhető. Tehát az adventi időszak kiváló kapaszkodó lehet, hogy rászánjuk magunkat a megtisztulásra és ezzel egy kis rendszert vigyünk életünkbe. Böjtünk tárgyául bármit megjelölhetünk. Általános a húsról való lemondás a böjti napokon, de ugyanígy lemondhatunk a cukorról, az édességről, a kenyérről stb. Még ez a pár napos lemondással járó tisztítókúra is mélyen kihat a szervezet működésére.  A visszafogott táplálkozás pihenteti az emésztőrendszert, időt biztosít a méreganyagok felszabadításához és kiürítéséhez, ezáltal közérzetünk is javulni fog. Elménk is felfrissül, éberebbek leszünk nappal, éjjel pedig nyugodtabban alszunk.

    Ellenjavallott a méregtelenítés az alábbi esetekben:

    • Legyengült immunrendszer pl. megfázás, influenza esetén inkább várjuk meg a teljes felgyógyulást és akkor kezdjünk bele a méregtelenítésbe.
    • Vércukorszint problémák esetén.
    • Terhesség, vagy szoptatás.
    • Gyógyszert szednek, vagy egyéb kezelésben részesülnek előbb konzultáljanak orvosukkal.

   • Blog leírása

    Manapság a sikeres egészségmegőrzés elengedhetetlen része a megfelelő időközönként tartott méregtelenítés mely ugyanúgy vonatkoztatható testünkre és lelkünkre egyaránt. Blogomban a méregtelenítés általam ismert formáival, lehetőségeivel szeretném megismertetni olvasóközönségemet és szívesen fogadom a témához kapcsolódó véleményeket.
    Látogatás: 41801 alkalommal

    A blogban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság-, és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal.

   • Hirdetések
   • Saját oldal

   • Hirdetés