Nem tudtam a cukorbetegségemről..második folytatás..

Blog: Nem tudtam a cukorbetegségemről..második folytatás.. - Szerző: jatekgyaros
Az előző blogomat azzal zártam,hogy otthon nagyszerűen megvalósítottam diabéteszes életemet,és nem is szívesen mentem el máshova,ahol nem voltak a megszervezett dolgok biztosítva. A nyáron megváltoztak a dolgok,az egyik régi barátom hívott,hogy látogassam meg balatoni nyaralójában,ahol néhány kellemes napot - strandolást - eltölthetnénk.
Némi aggódással tekintettem erre a napokra,hiszen a vendéglátóm hasonló korú, ( még a középiskolába jártunk együtt,és a kapcsolatunk azóta sem szakadt meg ),de a végén jól meg tudtam mindent oldani.
A első gond persze,az ellátás kérdése.Felkészültünk arra,hogy teljes önellátást oldunk meg,eltekintve a - későbbi - néhány vendéglői étkezéstől,és úgy utaztunk le Balatonfüredre,hogy útközben bevásároltunk 10 napra.
Természetesen csak halvány sejtésem volt arról,hogyan valósítom meg az - otthoni - megszokott két-négyórai étkezést,az inzulinozás megszokott idejének betartását,egész más viszonyok között.
Mindjárt tisztáztam barátommal,hogy az étkezéseket a nekem megfelelő időpontokban kell megtartani,és némi változtatásokat kell az elkészített étkek tekintetében is betartani.
Mivel nem akartam,hogy, hogy külön-menűn - legyünk,meggyőztem,hogy tartson csak velem,nem fog éhenhalni !! a kis mennyiségtől sem.
A rendszer aztán így valósult meg:
8 órakor reggeli.Előtte fél órával beadtam az inzulint,és a reggeli két szelet "wollkorn" szeletelt kenyér,egy-egy felvágottal,és tejeskávéval,melybe édesítőszer került.Persze ő megehette az egészet,de én a második szeletet csak 1 óra múlva ettem meg,akkor egy kis tejjel leöblítve.
Az ebéd 12-kor.Általában egy zacskós zöldséges-leves volt,mely két - két adagot tartalmazott,és pl.elkészítettük a pulykapörköltet,rizskörettel,uborkával.Végezetül leöblítettük kb.2 dl vörösborral koccintva.Természetesen ezt is két részletben ettem meg,a második fogást sokszor két óra múlva.
Tudom,hogy most mindenki arra gondol,éppen a rizs ??? ami nagyon megemeli a vércukorszintet.Igen,ez így is van,de lehet a rizsből a megszokott adag felét is fogyasztani,akkor mindjárt más lesz a helyzet..
játékgyáros