• Desztillált víz alkamlas-e emberi fogyasztásra?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Mostanában érdekes könyveket és cikkeket olvastam a vízről. Teljesen egyetértek ezekkel, hiszen a szennyezettségről szólnak (nehézfémek, mindenféle káros vegyület), amik nem tesznek jót az emberi szervezetnek (mondhatni ez is okoz(hat) sok betegséget). Nos érdekes tanácsot írtak: fogyasszunk desztillált vizet, hiszen az teljesen tiszta, lényegében nincs benne semmi, úgymond "holt víz". Néhány egyéb oldal azt írta erre, hogy így rengeteg ásványi anyagtól megfosztjuk magunkat és akár szívritmus zavar, szívleállás is bekövetkezhet a desztillált víztől. Nos engem ez nem igazán győzött meg. Hiszen ásványi anyagokhoz és nyomelemekhez gyümölcsökből, zöldésgekből kell alapvetően hozzájutnunk tudtom szerint (plusz táplálékkiegészítők is szóba jöhetnek). Ugyanakkor régebbi korokban és még ma is sok civilizálatlan terülten is az emberek esővizet isznak. Ugye ez is desztillált víz, mégsincs bajuk tőle. Tehát a kérdésem a következő: alkalmas-e a desztillált víz arra, hogy rátérjek fogyasztására, ezzel elkerülve rengeteg nemkívánatos szervetlen anyagot (normál étkezés mellett persze)? Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a desztillált víz témában

        Tisztelt Kérdező!

        A desztillát vizet nem emberi fogyasztásra készítik, hanem olyan ipari és háztartási alkalmazásra, mikor káros a víz ásványianyag tartalma. Az esővíz természetesen tartalmaz ásványi anyagokat, így téves lenne a desztillált vízzel azonosítani. Nem ismert a desztillált víz fogyasztásának semmilyen pozitív hatása, kizárólag a só-víz háztartásunk károsítására alkalmas. Fogyasztását nem javaslom!

         Dr. Boros Miklós  Vital Balance Életmód Centrum


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2008-10-05 21:06:58; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 12:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: