• Lemondtak róla

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Az édesanyámnak vastagbél és májdaganata van,emellett vannak daganatok a kismedencében is. Három év alatt három műtéten esett keresztül és kapott kemoterápiát is. Most eléggé le van gyengülve.Két hete kezdte az újabb kemoterápiát,egy kezelést kapott és most az onkológus azt mondta nem kaphat többet.Mi ilyenkor a teendő? Csak tétlenül nézzük a szenvedését?Szeretnénk próbálkozni valamilyen természetes gyógymóddal,viszont az orvosok mélyen elzárkóznak ettől a kérdéstől.Ez felháborító!Szeretném ha legalább Ön ajánlana valamit. Köszönöm.

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a vastagbélrák témában

        33 éves nő, mamájának vastagbél és (?) májrákja van. Nagyon különös lenne, ha kétféle rák lenne egyszerre a Mama hasában, de - nagyon ritkán - elképzelhető az is. Valószínűsítem inkább, hogy vastagbélrákja van (volt), és ebből következő májáttétei vannak, és a kismedencében is vannak daganatos áttétek. Bár nem írja meg az eredeti daganat szövettanát, stb., de feltételezem, hogy egy vastagbélrákos, minden kezelési lehetőségét kimerített szerencsétlen betegről van szó, ahol a rendelkezésre álló további módszerek-gyógyszerek már semmit sem érnek. A daganat-tömeg egy bizonyos sejtszám után gyógyíthatatlan. Jól írja, a "természetes" gyógymóddal csak "próbálkozni" lehet, viszont a gyógyíthatatlant semmiképpen nem lehet megfordítani. Valószínűleg ezért zárkóznak el a beteg orvosai ezektől a teljesen felesleges, a beteget csak megkínzó, megterhelő "próbálkozásoktól". Miért lenne ez felháborító? Egyébként az embereken való kisérletezés ("próbálkozás") csak nagyon szigorú szabályok között lehetséges, felelősségrevonással jár, amatőrködni ezért nem ajánlom.


        Kérdés: 2010. október 06., 08:39; Megválaszolva: 2010. október 14., 09:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben: