Píritott zöldségek rizzsel

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4dl víz
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 1 zeller
  • 2 cukkini
  • 1 piros színű paprika
  • 4 koktélparadicsom
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3ek olaj
  • 2dl zöldségleves-alaplé
  • lehet kockából is
  • 3ek szójaszósz szójababcsíra
  • fél csokor tárkony
  • 1kk étkezési keményítő
  • bors
  • őrölt koriander.

Elkészítés:

A rizst és a 4 dl vizet 1 kávéskanál sóval együtt egy lábosba tesszük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 20 percig főzzük, közben néha megkeverjük. A répát a cukkinit és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A paprikát felkockázzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a gombát felszeleteljük. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőbe felforrósítjuk. A gombát kevergetve 2 percig pirítjuk benne, végül szűrőkanállal kiemeljük. A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a répát, a paprikát, a borsót, a cukkinit és a zellert. 3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Szójaszósszal ízesítjük. Lefedjük, időnként megkeverve 5 percig pároljuk. A csírát és a tárkonyt megmossuk, felaprítjuk. Kicsit a díszítéshez félreteszünk, a többit felaprítjuk. A gombát serpenyőbe rakjuk, a többi zöldséggel 2 percig pároljuk. A keményítőt 2ek vízben csomómentesre keverjük. A zöldségekhez adjuk, elvegyítjük, a csírát is beletesszük. Tárkonnyal, korianderrel, borssal, sóval ízesítjük. Összefőzzük, a rizst belekeverjük. Tárkonnyal díszítjük.

Hasonló receptek

Gombával töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Parajgaluska

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: