• Stressz

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
    2017-08-28 07:38
    Stressz
    A stressz különböző ingerek hatására az emberi szervezetben bekövetkező válaszreakció. A stressz betegséget napjaink népbetegségének tartják, azonban már évezredekkel ezelőtt is ismert volt. Ilyen válaszreakciók alakultak ki őseink mindennapjaiban az élelem megszerzése kapcsán előforduló veszélyhelyzetek esetén.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2018-08-06 11:25
    Csalánkiütés, pikkelysömör, ekcéma, akne, rosacea, herpesz: bőrbetegségek, melyek tünetei súlyosbodhatnak, ha valamilyen külső környezeti tényező miatt kibillenünk lelki egyensúlyunkból.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-07-20 20:21
    Nem egyszerű megtalálni a helyes étrendet az irritábilis bél szindrómában szenvedőknek, hiszen bizonyos ételek hatására a tünetek erősödhetnek, ám az azokat kiváltó élelmiszerek listája egyénenként változhat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2018-07-15 14:55
    Kutatók arra hívják fel a figyelmet, hogy a krónikus mentális stressz és a magas vérnyomás közt összefüggés áll fenn. A krónikus mentális stressz többféle okra vezethető vissza.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Piroskáné Hajdu Petra, újságíró
    2018-07-03 05:21
    A hirtelen hajhullás a háttérben meghúzódó egészségügyi problémára is utalhat, de a stressz is okozhat hajhullást.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, pszichoterapeuta
    2018-06-30 18:17
    Fiatal nőknél a leggyakoribb az irritábilis bél szindróma előfordulása. Az esetek 50 százalékában 35 éves kor alatt kezdődik és kétszer annyi nő szenved a hasfájásos betegségtől, mint férfi. Mit lehet tenni ellene?
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Kocsi Anikó, belgyógyász, pszichoterapeuta
    2018-06-21 20:51
    A stressz, idegesség, harag és a negatív érzelmek életünk velejárói. A túlzott mértékű és nem megfelelően kontrollált stressz és idegeskedés azonban már nem csak saját és környezetünk mindennapjait teheti tönkre, de egyben a szívbetegségek rizikófaktora is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - M. J.
    2018-06-19 17:25
    Képzeljük el a foci vb-t üres lelátókkal: vajon milyen érzés lenne a focistáknak a rajongók morajlása nélkül végigjátszani egy mérkőzést? A buzdításnak, az összetartozásnak és a nemzeti érzésnek a sportban is óriási szerep jut. Miért olyan megható, felemelő érzés, amikor a mieink győzedelmeskednek? Hogyan hat a rajongók jelenléte a játékosokra? Erről kérdeztük pszichológus szakértőnket, Máténé Áfra Viktóriát.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Kazimir Ágnes, pszichológus
    2018-05-22 16:04
    Stresszhelyzetbe bárhol, bármikor kerülhetünk. Az, hogy ezekben a szituációkban hogyan cselekszünk, függ attól is, hogyan tudunk megküzdeni az adott helyzettel, mennyire bízunk önmagunkban, saját erőnkben, saját döntéseink helyességében.
    Panaszok
    WEBBeteg - M. J., Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2018-05-18 05:21
    A feszültséggel teli mindennapok könnyen és igen hamar okozhatnak kellemetlen mellékhatásokat. A kimerültség, türelmetlenség, a rossz hangulat és az alvásproblémák mellett számos egyéb negatív testi és lelki velejárója lehet a rohanó életmódnak. Tudta, hogy a gyakori puffadásos tüneteket is sok esetben a stressz válthatja ki?
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus
    2018-05-12 13:11
    A cukorbetegség sokszor már csak előrehaladott stádiumban okoz tüneteket, azonban tudnunk kell, hogy számos tényező hajlamosít a kialakulására. Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus a stresszről mint önálló rizikófaktorról beszélt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!