• Nőgyógyászat - Panaszok

   • Cikkek

    WEBBeteg - Dr. Osikóczki Orsolya, Dr. Soltész Annamária
    2017-09-27 18:56
    Méhvérzés
    A menstruációs zavarok, rendellenességek hátterében többnyire hormonális rendellenesség áll, bár anatómiai eltérés is lehet a vérzészavar oka. Felléphet vérzés a normális időben jelentkező menzesz elmúlta utáni napokban, vagy éppen a menstruáció jelentkezése előtti héten is.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2017-10-02 16:04
    A hasi fájdalom egy gyakran előforduló tünet. Jelentkezhet önállóan is, de gyakrabban társulnak mellé egyéb kellemetlen problémák, mint hányinger, hányás, hasmenés, láz, izzadás, rossz közérzet és gyengeség.
    WEBBeteg - Dr. Farkas Ágnes, szülész-nőgyógyász
    2017-09-22 17:25
    A problémám elég régóta tart. Három éve vagyunk együtt a párommal. Mikor először szeretkeztünk, nekem végig fájt, majd ezt követően még hetekig, ami aztán abbamaradt. Egy éve visszatért ez a fájdalom. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-09-19 17:25
    A Chlamydia-fertőzés napjaink leggyakoribb nemi úton terjedő betegsége, ennek ellenére még mindig nem kap elég figyelmet. A méhszáj gyulladását okozza, de ha a kismedencébe terjed, akkor a petevezető gyulladását, károsodását idézi elő, melynek következménye lehet a meddőség.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-09-16 17:25
    A nem szoptató nők számára a bimbóváladék látványa aggasztó lehet, azonban jó tudni, hogy bár a háttérben súlyos ok is állhat, a legtöbb esetben valamilyen enyhe eltérés okozza, de akár normális jelenség is lehet.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-09-12 09:41
    A legtöbb nő számára egy-egy szabálytalan menstruációs ciklus vagy alkalmi gombás hüvelyfertőzés az élet természetesnek vélt velejárója, semmi olyan, amit az idő vagy egy egyszerű kezelés ne gyógyíthatna meg.
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika
    2017-08-17 02:51
    Lüktető, egyoldali fejfájás, szédülékenység, fényre való érzékenység és havi hormonváltozás: mindez nem más, mint a menstruációs migrén.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Sándor
    2017-08-12 16:59
    A hasi fájdalom a gyakran előforduló tünetek közé tartozik. Számos betegség vagy állapot járhat enyhébb vagy súlyosabb hasi panaszokkal. Melyek a hasi görcsök kialakulásának leggyakoribb okai?
    Oxygen Nőgyógyászat - Dr. Hintalan Albert, nőgyógyász
    2017-08-11 07:38
    A nők 12-14 éves koruktól közel 40 éven át havonta átlagosan 4-7 napig menstruálnak. Ha a menstruációk jóval hosszabbak vagy erősebbek a szokásosnál, az krónikus vérszegénységhez vezethet. A probléma okairól, kezelési lehetőségeiről dr. Hintalan Albert, nőgyógyász beszélt.
    WEBBeteg - Dr. Németh Zoltán, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-07-30 20:11
    A kismedence izomzatának és egyéb szöveteinek gyengülése, és az ezzel járó kellemetlen tünetek gyakran jelentősen rontják a komfortérzetet, a szexuális életet, az önértékelést, egyszóval az életminőséget.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!