• Keringési zavar?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Végig a testemen-tenyér, könyökhajlat, alkar, térdhajlat, vádli, comb-kicsi lila erek jelentek meg és ezeken a területeken fájdalmat érzek. Úgy gondolom kitágultak itt a hajszálerek, viszont ezenkívűl a vénáim is megvastagodtak. Voltam vérvételen, ahol nem találtak különösebb problémát. Igaz, egy időben magasabb volt a fehérvérsejtszámom valamivel, talán ezért gyulladhattak be az erek, ez pedig magyarázná a megnagyobbodásukat. A nővér említette, hogy sűrű a vérem. Lehetséges tehát, hogy az oxigénhiány, vagy a kevés folyadék fogyasztás, esetleg ezeknek ötvözete a ludas? Ha igen, hogyan változtathatok ezen, illetve mennyit és mit kéne innom egy nap? Köszönöm a választ!

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a hajszálerek témában

        Kedves Kérdező! A napi 3-4 liter folyadék mindenkinek szükséges, ha rendszeresen nagyobb folyadékveszteségre lehet számítani (pl.:meleg munkahely), még többre. A mély vénák állapotát mindenképpen ellenőrizni kellene, ehhez érsebészeti vizsgálat szükséges. A teendők ennek eredményétől függenek. Üdv: dr. Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tomonkó Magdolna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2014. november 13., 12:43; Megválaszolva: 2014. november 16., 17:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: