Vese probléma?

Tisztelt Dr.Nő/ Dr.Úr! Kérdésem lenne, hogy az EGFR epi értékem 57, 6 ml/perc/1, 73m^2 a kreatinin 100umol/L.Ezek az értékek adnak okot aggodalomra? Igényel esetleg valami kezelést?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laborlelet témában

Kedves Kérdező!

A lelet a veseműködés csökkenését mutatja. Nem derült ki, hogy a vizsgálat valamilyen panasz miatt készült, vagy csak rutin vizsgálat történt. Elsőként javasolnám, hogy fogyasszon sok folyadékot és ismételtesse meg a vizsgálatot néhány hét múlva. Amennyiben változás nincs, a jövőben kerülje a vesén kiválasztódó gyógyszereket, fogyasszon rendszeresen bő folyadékot, esetleg csináltasson hasi ultrahang vizsgálatot is.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2019. február 20., 14:38; Megválaszolva: 2019. február 26., 18:41
Kérdések és válaszok: Vesebetegségek
Vérvétel eredmény

Tisztelt Doktor nő!

 A gasztroenteorológus kuldött vérvételre, vese ultrahangon tavaly voltam mind két vese kisebb, de a kreatinin...

Veseprobléma
Tisztelt Doktor Úr! /Doktrornő! Édesanyám leleteit küldöm Önnek. 76 éves, jó egészségi állapotban van. Februárban átesett a Covidon....
Hasiultrahang
Üdvözlöm! Hasi Uh.ertelmezését kérném.A vizsgaló orvos szerint minden rendben,a gyermekkori visszaterő hugyuti fertőzésből maradt vissza...