• VUR gyanú, veseirritáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! A tünetek a következők: Éjszaka közepén megébredek, 2-3 óra körül, enyhe vizelési ingerrel, vesetájéki sajgó fájdalommal, általában merevedéssel. Neha ki tudok menni wc-re és aztán visszaalszom, de ettől függetlenül reggel megint jön a vesetájéki fájdalom. A sajgó érzés erősebb azon az oldalon, amelyiken többet alszom. Nem tudok végigaludni egyetlen éjszakát sem, összevissza álmodom és erre az ingerre ébredek. Aggódom hogy a vesém károsodni fog, ha nem találják meg a tünetek okát. A tünetek másfél éve fennálnak. Egy belgyógyász ismerősöm - aki igaz, nem urológus - szerint nem kizárható a VUR gyanúja. Előzmények, gyógyszerek, kezelés: 2 éve non-specific uritritis kezeltek (reggeli szintelen szagtalan discharge, egy-fél cseppnyi), többféle, legalább 3 különféle antibiotikummal folyt kisérletezés. A probléma elmúlt, de a kezelések végén alakult ki a vesefájdalom, sajgás, mindig éjjel, illetve hajnalban. Voltam ezzel a problémával két urológián, volt sima ultrahang, egy évvel ezelőtt, de nem találtak semmit. Szintén egy éve hólyagtükrözés, az orvos szerint kissé feszes a hólyagnyak (ha jól értettem) kaptam rá izomlazítót, ami kb. 2-3 napig használt, azután lassan visszatért a probléma. Volt számtalan vizelet és vér teszt, sperma tenyésztés, vizelet tenyésztés, prosztata váladék ellenőrzés, mind tiszta és negatív. Probáltam mindenféle vesekímélő diétát, mellőzni kávét, alkoholt, azután tejet, húst, stb, de semmi sem segített. Nem vagyok elhízott, 82kg a súlyom. Külföldön élek és itt sajnos jellemző, ha egy vizsgálat/teszt negatív, akkor nem küldenek tovább más vizsgálatokra, újra kell kezdenem mindent a háziorvosnál. Ezért szeretném a segítgségét kérni, mi lehet a következő lépés, milyen vizsgálatot, kezelést javasolna? Köszönöm előre is!

        Dr. Papos István válasza a derékfájdalom témában

        Férfiak esetén rendkívül ritka a VUR. Ezt ultrahang vizsgálattal lehet kizárni vagy megerősíteni. Amennyiben ez negatív, akkor kizárt, hogy a vesékkel lenne probléma. Lehet, hogy a deréktáji fájdalmakat gernicprobléma okozza.


        Kérdés: 2018. január 11., 14:23; Megválaszolva: 2018. január 14., 12:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.