• Az labor értékeim alapján baj van a veseműködésemmel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! Tanácsot kérnék. A legutobbi eltérő labor értékeim a következőek: eGFR (ml/p./1.73 m^2) szintem >60 Összfehérje: 83, 8 g/L Albumin: 52, 5 g/L Koleszterin: 6, 7 mmol/L LDL koleszterin: 3, 61 mmol/L Fehérvérsejt: 11, 3 G/L Neutrofil: 8, 62 G/L Neutrofil: 76, 4 % Limfocita: 15, 5 % Trombocita: 420/G/L Vizelet: Fehérvérsejt: pozitív FVS: 19 db/ltr Keton:+ 2014. szeptembere óta ugyanannyi az eGFR értékem minden leleten, valamint szinte mindegyiken ugyanilyen a trombocita értékem és a koleszterin értékem is. Fehérvérsejt még sohasem volt a vizeletemben, sem keton. A kérdésem, hogy ez utalhat-e veseproblémára, vagy bármilyen más súlyos betegségre? Köszönettel:

        Dr. Szanyi Andrea válasza a laborlelet témában

        Kedves Kérdező! A 60-nál nagyobb eGFR érték nem kóros. Az enyhén alacsonyabb összfehérje és albumin értéknek nem tulajdonítanék különösebb jelentőséget, de önmagában egy leletet a beteg vizsgálata illetve ismerete nélkül nem lehet értelmezni. Az enyhén emelkedett koleszterin illetve LDL koleszterin az esetlegesen fennálló más rizikótényezőkkel együttesen értelmezhető, amennyiben nem áll fenn más, akkor ennél elegendő lehet az egészséges, ún. mediterrán diéta követése. A magasabb fehérvérsejt szám és neutrofil szám enyhe bakteriális fertőzésre utal, a vizeletben levő fehérvérsejtszám szintén. A keton pozitivitás előzetes éhezés következménye is lehet. Javasolnám a vizeletvizsgálat megismétlését néhány hét elteltével.


        Dr. Szanyi Andrea

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2017. március 29., 01:52; Megválaszolva: 2017. április 03., 16:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció