• Veseciszta, prosztatakő, húgycsőnyílás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! A közelmúltban voltam hasi ultrahangon, ahol a vizsgálatot végző orvos az alábbit mondta: "bal oldalon a kp. harmadnak megfelelően 6 mm-es, a felső pólusnál 11 mm-es cysta van." Ha jól értem, akkor ez azt jelenti, hogy két ciszta van a bal vesémen? Ezzel Ön szerint kell foglalkoznom? A másik kérdésem szintén az ultrahanghoz kapcsolódik. Azt mondták, hogy a prosztatámban kövek vannak. Ez okozhat problémát? Kedves Doktor úr, az utolsó kérdésem még az lenne Önhöz, hogy problémát okozhat-e ha a húgycsőnyílásnál egy kis "taraj" található (korábban arra a területre rögzült a fitymafék, körülölelve a húgycsőnyílást). Ez gyakori férfiak esetén? Köszönöm a választ!

        Dr. Papos István válasza a húgycső témában

        A vesecysta, különösen az ilyen kis méretű, teljesen ártalmatlan. A prosztata kövek általában nem okoznak problémát. Az a jelenség , ha nem is gyakran, de előfordul, problémát szintén nem jelent.


        Kérdés: 2020. augusztus 30., 16:04; Megválaszolva: 2020. augusztus 30., 17:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Ur! 1 honapja volt fitymafek mutetem es merevedeskor meg mindig erzekeny es faj ha hatrahuzom a bort. Es kisebb serulest meg mindig latok. Olyan mintha meg mindig be tudna szakadni. Lehet hogy nem jol hajtottak vegre a mutetet? Vagy varjak...