Magzati retardáció

2011, 04, 04.én voltam uh vizsgálaton. 33.Hétben járok! A babám adatai BPD: 79mm, Fl: 56mm, Ac: 258mm, a sulya pedig 1500-1600 Gr. Az orvos azt mondta hogy nagyon kicsi a korához képest 30hetes 3napos terhességnek felel meg. Én most vagyok 47kg. 165cm. A vashiány miatt lehet kicsi a babám? Persze nem szedek vas potlót. Az előző gyerekem 29hetesen 1350. Gr volt.

Dr. Deli Tamás válasza terhesség témában

Tisztelt Hölgyem!

Igen, lehet pl. vashiányos vérszegénység miatt retardált a magzat. (Miért "persze", hogy nem sz7ed vaspótlást?! Szednie kellene! ) A retardációnak egyébként számos egyéb oka is lehet.

Dr. Deli Tamás
Dr. Deli Tamás szülész-nőgyógyász szakorvos
Kérdés: 2011. április 05., 17:53 ;Megválaszolva: 2011. április 06., 20:39
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab
Leletelemzés
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Barnás pecsételés