Áramütés ért terhesen

  Tisztelt Doktor Úr!

   16 hetes terhes vagyok. Pár napja áramütés ért egy rossz kapcsoló miatt. A jobb kezemtől indult, át a hasamon és a lábamon távozott. Eszméletemet nem vesztettem el, de a kezem zsibbadt és a baba miatt nagyon megijedtem. Azonnal bementünk a kórházba, ahol egy napig bent fogtak mefigyelésen, de Nálam mindent rendben találtak.   Az ultrahangos vizsgálat szerint a baba szívmüködése élénk volt és rendesen mocorgott. A baba mérete is megfelelő volt a terhesség idejét nézve.

   Azt szeretném tudni, mivel a hasamon is éreztem, ahogy átfut az áram, hogy a baba fejlödésében okozhat-e ez valamilyen problémát. Lehet-e ez a baleset valamilyen hatással a picire nézve, amit  az ultrangos felvételek nem tudnak kimutatni?

  Válaszát előre is köszönöm!

       Izabella

Dr. Farkas Ágnes válasza terhesség témában

Kedves Izabella!

Pontosan azt tette, amit ilyenkor kell, mégpedig azonnal bement a kórházba. Ott pedig az történt, amit ilyenkor tenni kell, egy napos megfigyelésen bent tartották.

Ami áramütéskor terhesség alatt megtörténhet, az a magzat méhen belüli elhalsa, ezért kell 24 óráig megfigyelni, Önnél pedig pl. ritmuszavarok, szívmegállás lehet a következmény, így terhesség nélkül is indokolt lenne a 24 órás megfigyelés.

Mivel mindent rendben találtak, szerintem ne izguljon, más következmény várhatóan nem lesz az áramütésnek. Vigyázzon magára!

 Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes

Kérdés: 2009. augusztus 08., 13:43 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 08., 13:43
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nagy petezsák, nagy szikhólyag
Várandósság _ionizáló...
Lelet kiértékelés
Terhességgel kapcsolatban
Vetélés,missed ab