Utrogestan adagolás

Tisztelt tanácsadó!

9 hetes első lombikos kismama vagyok. A folyamatos pecsételgetés miatt (a mi végre megszünt) kezelőorvosom napi 3X2 utrogestant írt fel az eslő 12 hétben, melyet az első trimeszter  végén abba kell hagynom minden csökkentés nélkül.

Érdeklődnék, hogy nem okoz-e problémát a szervezetem számára ha hirtelen hagyom abba a progeszteron szedését? Nem lenne jobb a fokozatos csökkentés? (erre többször is rákérdeztem az orvosmtól, aki azt mindta, hogy a 12. hét végére már a szervezetm is elegendő mennyiségű hormont tud termelni)

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza terhesség témában

Kedves leendő 12 hetes terhes!

Nem szabad az utrogestant ilyen gyorsan abbahagyni, hanem csak fokozatosan. Én azt javaslom, hogy a 3x2 tablettát úgy csökkentse a 12-ig hétre a nullára, hogy kétnaponta egy tablettával kevesebbet használ. Így elég fokozatosan csökkenti és persze így nem lesz semmi baj ha elhagyja a gyógyszert, mert pont addigra veszi át a szervezet a hormontermelést. Vagyis addig is átveszi, csak éppen lehet kevésbé hatásosan.Üdvözlettel: Dr. Zsirai László nőgyógyász

Dr. Zsirai László
Kérdés: 2009. július 10., 22:44; Megválaszolva: 2009. július 10., 22:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom