• Szabálytalan szikólyag

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Múlt héten írtam önnek, hogy voltam Uh-on, ahol a következőt írták a papíromra:Uterus antefl-ban.nagysága 80x59x74, fundusban szabályos petezsák, benne CRL 2.3mm, mellette szabálytalan szikhólyag.Gest kor:5hét5nap.Szivm.nem látható. Mko.ép ov.

        Akkor ön megnyugtatott, hogy nincs semmi baj, hogy a következő UH-on biztos lesz szivmükődés.Kicsit utána olvastam a dolgoknak, de talán nem kellett volna, mert most teljesen kétségbe vagyok esve. Azt olvastam, hogy a szabálytalan szikhólyag kromoszoma rendelleneségre utal, vagy pedig a terhesség el fog halni.Ez igaz? És akkor mégis mit jelent, hogy szabálytalan a szikólyag? Válaszát köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a terhesség témában

        Kedves Hölgyem!

        Nem lehet tudni, hogy pontosan mit jelent a szabálytalan szikhólyag, hiszen egy UH készülékkel próbálják megítélni azokat a picike dolgokat a méhében. Higgye el, azért kértek kontrollt, hogy ellenőrizzé, minden rendben van-e. Ami biztos, hogy a szikhólagból egyáltalán nem lehet kromoszóma-rendellenességet diagnosztizálni, emiatt ne aggódjon. A terhesség során megvannak a megfelelő szűrővizsgálatok a fejlődési rendellenességek kiszűrésére, majd azokra kell odafigyelni. Ne aggódjon, majd a következő UH pontosabb eredményt mutat majd.

         

        Üdvözlettel: Dr. Farkas Ágnes


        Dr. Farkas Ágnes
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-20 21:41:57; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 09:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: