Toxoplasma eredmény

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre. Toxoplasma vizsgálatra. Eddig gondtalan volt a terhesség (azonban lombik programos volt) . Az eredmény: Megnevezés Eredmény Minősítés Vélemény Toxoplasma gondii IgM / CLIA (Liaison) <3.00 AU/ml negatív Toxoplasma gondii IgG / CLIA (Liaison) <3.00 IU/ml negatív Toxoplasma gondii fogékonyság, szeronegativitás. Terhesség esetén ellenőrző vizsgálat javasolt 4-6 hetenként. Segítségüket kérném az eredmény értékelésében. Kell e aggódni az IgG miatt. Köszönöm

Dr. Kiss György válasza Toxoplasma eredmény témában

Tisztelt Hölgyem !

Az akut fertőzést az IgM emelkedés igazolja, az IgG egy " gyüjtő " fehérje frakció, mely az évek során átvészelt ferőzések nyomait tárolja, -főleg ha kutya ,főleg macska házikedvenc van a közelben ez emelkedett lehet.

Aggódnia nem kell, a javasolt 4-6 hetes kontrollt biztonság kedvéért érdemes betartania, háziállatokat távoltartani a zavartalan várandósági hetek és a baba érdekében !

Üdvözlettel:dr.Kiss.

Kérdés: 2022. január 19., 17:07; Megválaszolva: 2022. január 20., 20:06
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Terhesség alatti mióma
Terhesség?
Barnás narancssárgas folyás
Várandósság 16. hete - 3-4 hete...
Nőgyógyász
Tisztelt Doktor Úr. Azzal a problèmával fordulok önhöz hogy, 03.12-èn volt egy alhasi görcsöm ami igazábol inkább bal oldalon volt fájdalmas ez a...